Kaapstad reisblogs

De eerste dag van het prijzenfestival

Jan10e was er (tot 30 mrt 2011) Gepost op 18 apr 110 reacties

Zondag 20 maart
De eerste dag van het “prijzenfestival….”
M jarig. Heeft zijn kaarten, mails en smsjes zitten lezen. Koffiebezoek gehad van de luitjes van wie we de flat gebruiken. Nog even inpakken.
Om een uur of twee hebben we ons dan gemeld bij de receptie van het Crystal Towers Hotel vlakbij Century City. Krijgen een rondleiding in de algemene ruimtes en worden persoonlijk weggebracht naar de kamer. Nu is dat daar standaard hoor, dus geen speciale treatment als winnaars. Het hotel ligt best wel gunstig en is een lux designhotel. Allemaal met goud en zilveren aankleding en paarsige lichtbalken door het hele gebouw. Ook in de kamers (onder het bed en op het toilet). We kregen een kamer 4 hoog met uitzicht op pretpark, kerk en Tafelberg. Nou, met 3 toiletrolhouders en 2 magazines (mannenblad + damesblad) standaard op het toilet hou je het er wel uit hoor. Allemaal prachtige snufjes… Kijk op internet, want een reden om hier te willen slapen zou ook de ligging om de hoek van Century City Mall kunnen zijn. Een shopping mall met meer dan 400 winkels in een prachtig Disneylandachtige entourage. En als je een auto huurt, ben je in nog geen 15 min. hartje waterfront. Zonder auto… dan wordt het een bus verbinding of toch een taxi bestellen ben ik bang… De auto hadden wij al voor 2 maanden gehuurd, dus dat komt met dit gewonnen arrangement goed van pas, want transport is steeds voor eigen organisatie en rekening. Nu is dat soort dingen organiseren en uitzoeken toevallig ook mijn hobby…
Apart is wel dat er 2 ‘lounges’ zijn die zijn ingericht met spullen van wat karakteristieke Zuid-Afrikanen. Ik meen een muzikant en een wandelaar… Dus hun trofeeën zijn er ook te vinden.
Heb nog even wat heen en weer moeten mailen om de hikes later deze week goed georganiseerd te krijgen. De betaling met CC scheen nog niet binnen te zijn en ik had nog geen antwoorden op: beddengoed, porterage, gids geboekt en auto achterlaten/ophalen… voor de 2 daagse hike en het kamperen. M is ondertussen even de boel bij het zwembad gaan verkennen… Komt al snel terug, want waait het zwembad uit…
Wij dienden voor 18.00 uur bij het Two Oceans Aquarium nog 2 Go Capetown kaarten op te halen. Het is voor de crew daar wat consternatie want ze kunnen de klaargelegde kaarten niet vinden… Na wat telefoontjes hebben we de 2 kaarten in ontvangst kunnen nemen. Hiermee kun je het Aquarium bezoeken, een hele dag op de Hop On and Hop Off red line springen en de kabelbaan Tafelberg gebruiken. En dit hoeft niet allemaal op 1 dag trouwens. Omdat we morgenochtend dan de stadstour met Hylton Ross zouden hebben (entree kabelbaan Tafelberg niet inbegrepen), wilden we de kaart voor morgen dus wel op zak hebben. Maar we laten het van het weer afhangen of we daadwerkelijk al morgen de kabelbaan zouden gaan gebruiken en naar boven zouden gaan… Ik wist niet dat het inmiddels een roterende cabine was geworden…
We hadden nog een uurtje of twee voor het diner. Dus nog even lekker langs V&A Waterfront geslenterd. De zeeleeuwen liggen lekker lui te zijn in de schaduw op de diverse houten steigers. Het licht wordt prachtig. De catamarans… de klokkentoren… een band speelt lekkere muziek weer op het hoekje… Nieuw voor mij is het reuzenrad en een reus van Coca Cola kratten.
Voor het diner in het toprestaurant Reubens in het One & Only hotel (ligt pal naast het aquarium) konden we een uurtje eerder al terecht. We hebben vandaag niet gelunched en begonnen tegen zevenen toch echt wel wat flauw te worden. Mooi gedecoreerd restaurant met een gigantische glazenwand als wijnkelder. De gerechten zijn als ik zo om me heen keek zo uit een tv kookshow… allemaal prachtig en onze bestelde gerechten niets op aan te merken. Proef echt wel het verschil met zo maar even een hapje in de stad gaan eten. We hebben de bon niet eens volledig besteed, zo vallen de prijzen op de menukaart er heel erg mee. Hoewel… je kunt er ook een flesje wijn van 3200 euro bestellen… Samen geproost op het vervolg van het gewonnen arrangement. Dag 1 was in elk geval al heel geslaagd.
Nog even een opmerking over de hotelkamer: Donzen dekbedden en 3 dikke kussens… prinses op de erwt gevoel dus… terwijl buiten behoorlijk heet wordt de temperatuur in de hotelkamer op 24 gehouden. Maar dat voelt dan toch fris…. en je ‘denkt’ het donzen dekbed ook nog echt nodig te hebben ook.
Bij aankomst gebruik gemaakt van VIP parking. Laten we net nu wat waardevols nog op de achterbank liggen… moet de auto eerst weer worden opgehaald om erbij te kunnen… Aan ons niet besteed, dus daarna zelf in de publieke parkeergarage gezet. Is wel apart. Als je langer dan 5 uur parkeert betaal je maximaal 20 rand (iets meer dan 2 euro). Laat je de kaart bij de hotelreceptie activeren voor uitrijden rekenen ze 40 rand per nacht… Het kostte even wat nadenken… maar inderdaad als je een aantal keren in en uit zo rijden, zou je dan goedkoper uit kunnen zijn… Nou is dat parkeren naar onze maatstaven in Kaapstad een lachertje, dus gewoon met de auto de stad in. Zaterdag na 13.00 uur en op zon- en feestdagen mag je trouwens overal op straat gratis parkeren. (wel binnen de parkeerlijnen natuurlijk)
Vanavond niet al te laat terug in het hotel. Morgen gaat de wake up call om 06.00 uur. Pick up voor de morning sightseeing tour met Hylton Ross is al om 07.15 en er moet dan toch ook nog ontbeten worden…
Wordt vervolgd.

Jan10e Positie 52 (33961 p.) Lid sinds 25-03-2008 Foto's en tips: 2121 Blogs: 61 Fans: 10

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De badkamer 'midden' in de hotelkamer
blogfoto nr. 2
De verbindingsbrug tussen hotel en het shoppingcentre van Century City
blogfoto nr. 3
gebouwen van het shopping centre 'Canal Walk'.
blogfoto nr. 4
De kanalen in de 'nieuwe stad' Century City. Een compleet nieuw woongebied.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Lichtshow Burj Khalifa
8 4
Gepost op 30 juli
Verenigde Arabische Emiraten Burj Khalifa
Boottocht Duikereiland vanuit Houtbaai
8 4
Gepost op 20 april
Zuid-Afrika Kaapstad
Roadtrip Kust Noordkaap 2
8 1
Gepost op 06 april
Zuid-Afrika Noord Kaap

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.