Beaufort West

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Treinreis Shosholoza Meyl

Beaufort West,
Zuid-Afrika


Het was 10 jaar geleden dat we in 2008 de treinreis van Johannesburg naar Port Elisabeth hadden gedaan met de Shosholoza Meyl.
Dus 10 jaar later vonden we het tijd om weer eens met de trein te reizen. Nu het traject Kaapstad - Johannesburg. Kon het deze keer heel eenvoudig zelf een paar dagen van te voren via internet boeken. Geboekt voor een 2 persoonscabine. Echter de trein was niet vol geboekt dus de stewardess bracht ons naar een 4 persoonscabine. Dan heb je meer ruimte. En kun je allebei ruim bij het raam zitten en 'beneden' slapen. Bedding huur je bij de stewards.

Het eerste deel is helemaal om de bergen heen dus het is al namiddag als we de Karoo binnenrijden. Stations als Paarl, Hermon, Gouda, Wolseley, Worcester, De Doorns, Touwsrivier en het authentieke Matjiesfontein (hadden we vorig jaar bezocht met auto) Laingsburg, Leeu-Gamma en dan Beaufort West.

Natuurlijk naar het restauratierijtuig voor het diner. Eerst maar even onder het genot van flesje wijn van de zonsondergang genieten. In plaats van te blijven lezen door het raam kijken naar het voorbijkomende landschap. De foto is genomen regio Beaufort West.
Mooi sfeertje toch zo... het tafeltje gereflecteerd in het raam....

Veel tijd om te lezen tijdens zo'n treinreis. Uiteindelijk heeft de reis 6 uur langer geduurd want in Kimberley werd onze locomotief afgekoppeld omdat de dure Blue Train met panne stond. Die kreeg dus onze locomotief en wij moesten wachten op een andere. Ik lag te slapen en vond de trein al zo rustig rijden.... (dus was wel even een verrassing dat we s'morgens nog maar in Kimberly waren) Dus niet gelijk het vliegtuig plannen, vertraging is vrijwel standaard.

Zowel het diner als het ontbijt zijn smakelijk en goed verzorgd. (betaal je extra, maar is heel heel betaalbaar. Evenals het treinkaartje zelf.

Die 2e dag in de trein was het wel heel heet.... 40 graden. Door de ramen in de wagon overal open te zetten en liters water te drinken zijn we het toch nog redelijk door gekomen.

Bekijk ook