Victoria watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een reisherinnering

Victoria watervallen,
Zimbabwe


Met deze foto wil ik de redactie en alle reisreporters die gereageerd hebben op de rode ster vanwege mijn topblog graag heel hartelijk bedanken voor de eer en de aandacht. Hartstikke leuk, de nieuwe RR competitie 2017 is voor mij zo prachtig begonnen, Dank jullie wel!

Dan deze foto: het is geen topplaat. Maar wel een heel speciale reisherinnering. Op dit postkantoor in Victoria Falls kocht ik één postzegel voor een ansichtkaart naar mijn ouders in Alkmaar. (En die kaart kwam keurig aan!)

Op 30 oktober 2009 heb ik het betalingsbewijs voor die postzegel hier al eens op een foto gepubliceerd.
Ik breng hem graag nog een keer onder jullie aandacht. (Destijds kreeg hij welgeteld één stem (haha!) van Hans de Wildt. Hans, nogmaals mijn hartelijke dank daarvoor!) Die postzegel betaalde ik met een Amerikaanse dollar. Maar op de rekening staat het astronomische bedrag van 110 miljard Zimbabwaanse dollar!

Bij die foto schreef ik in 2009 ook: "Het hart van Robert Mugabe blijft tikken.....hij weet van geen wijken.... wanneer komen er weer betere tijden voor dit land??
Hopelijk snel, want dit heeft de bevolking daar beslist niet verdiend."

Onvoorstelbaar, we zijn ruim 7 jaar verder, de Zimbawaanse dollar is intussen afgeschaft en Mugabe zit er nog steeds.....Mijn blog spreekt hoop op betere tijden uit. Jullie snappen nu nog beter waarom!