Zimbabwe

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Olifant rondlopend in woonwijk Victoria Falls Town

Zimbabwe


Tijdens een bezoek aan Victoria Falls Town met de Victoria Watervallen hadden we van onze gids gehoord dat er al weken olifanten regelmatig door de stad liepen. De dag voor aankomst was een groep zelfs in het centrum geweest en hadden daar enkele bomen omgegooid.

Tijdens onze wandeling van de watervallen naar ons hotel in een buitenwijk hoorde we op een gegeven moment herrie en geschreeuw. Wij die kant op gelopen. En ja hoor er was een mannetjes olifant door de straat aan het lopen. Was nog op afstand circa. 200 meter maar kwam snel dichterbij. Wij schuilen in een tuin. Maar hij ging ook tuinen in en trok vele planten/struiken e.d. uit de tuin en vanaf muren. Enkele bewoners probeerde hem weg te krijgen met herrie maar hij trok er zich niets van aan.

In sommige gebieden is dit helaas een probleem aan het worden. De gebieden waar olifanten en andere wilde dieren kunnen wonen wordt steeds kleiner. Daardoor komen er vaker botsingen met de bevolking voor. Zullen daar dier en mensvriendelijke oplossingen voor moeten zoeken.