Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

High tea in style!

Zuid Zambia,
Zambia


Rondom Livingstone staan langs de oever van de Zambezi rivier werkelijk prachtige lodges en hotels, maar deze zijn peperduur. Toch is het leuk om iets van de sfeer te proeven en dat kan met deze tip heel gemakkelijk.
Neem vanuit Livingstone een van de blauwe taxi’s naar The Royal Livingstone, het mooiste van de super-de-luxe hotels dat vlakbij de Victoria Falls ligt. Het wordt omgeven door een groot eigen terrein waar giraffes en zebra’s lopen die ook regelmatig op het gazon verschijnen. Het hotel heeft koloniale grandeur, maar is geheel vernieuwd. De receptie, de bar en het zwembad moeten beslist even bekeken worden. Gedeeltelijk over de Zambezi ligt een heerlijk terras met uitzicht op de enorme dampwolken van de watervallen. Daar kun je een drankje drinken, terwijl allerlei watervogels voorbij vliegen. Wandelend langs de rivier zie je groepen apen in de bomen en krokodillen of grote varanen in het water.
Maar de echte aanrader is de high tea die van 15-17 uur geserveerd wordt op het terras voor de bar. Naast keuze uit allerlei theesoorten (of koffie) kun je onbeperkt van het rijk gesorteerde buffet smullen dat uit allerlei zoete heerlijkheden en hartige hapjes bestaat. De taarten zijn verrukkelijk, maar pas op voor de aapjes die plotseling kunnen komen aanrennen en in een snelle beweging een stuk van je bordje grissen als de bewakers even niet opletten. De kosten vallen reuze mee in verhouding tot wat je ervoor krijgt: USD 19 p.p. incl service en na deze buitengewoon uitgebreide high tea hoef je ’s avonds echt niet meer te eten!
Dit bijzondere uitje is uitstekend te combineren met het bezoek aan de Victoria Falls. Met de taxichauffeur kun je afspreken dat hij je vanuit Livingstone naar de watervallen brengt, je na de bezichtiging opwacht en je vervolgens naar The Royal Livingstone rijdt. De receptie belt hem dan later om je op te halen voor de rit terug naar de stad. Dit moet voor USD 20-25 kunnen. De taxi’s hebben geen meter, maar de chauffeurs zijn oprecht vriendelijk. De standaardprijs voor een rit van de stad naar de watervallen is USD 10.
Beslist niet overslaan als je in Livingstone bent!

[url="http://www.royal-livingstone-hotel.com/" target="_blank"]http://www.royal-livingstone-hotel.com/[/url]