Zuid Zambia foto's & tips

'29021' door hestermaasdam '29021' door hestermaasdam

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Halo

hestermaasdam

in de regentijd; een regenboog om de zon zoals ik het nog nooit gezien heb

'200576' door Lione Kolsteren '200576' door Lione Kolsteren

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Grote bruine kijkers

Lione Kolsteren

Met zijn grote bruine kijkers kijkt hij mij aan. We zijn weer terug van een schitterende reis door Zuidelijk Afrika met veel hoogtepunten. Deze reis heb ik me ook aan de portretten gewaagd. Deze is genomen in een traditioneel dorpje in Zuid-Zambia.

'216606' door Lione Kolsteren '216606' door Lione Kolsteren

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Dorpsleven

Lione Kolsteren

Het leven op het platteland van het zuiden van Zambia verloopt nog vrij traditioneel. De dames aan het werk, rieten matten staan klaar (zijn er plannen om een nieuwe hut te bouwen?), en de hond en de kip maken het plaatje compleet.

'214965' door Lione Kolsteren '214965' door Lione Kolsteren

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Falls sunset

Lione Kolsteren

De ondergaande zon zet de nevel en het water die de Victoria watervallen produceren in een oranje gloed. De drie figuren op de rots accentueren de nietigheid van de mens in dit landschap. Hier wandelen tegen zonsondergang was een adembenemend mooie ervaring.

'462838' door neretslok '462838' door neretslok

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Platteland van Zambia

neretslok

Op het platteland van Zambia. Het vee staat blijkbaar in een soort ' kraal' (omsloten ruimte voor vee), maar dan wel een hele kleine. In het midden de pomp, die door de boer bediend wordt. Het vee laat het zich smaken. Het kindje was eerst erg schuchter, maar na een fotootje of 3,4 begon ze toch wat te ontdooien!

'488940' door neretslok '488940' door neretslok

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Platteland Zambia

neretslok

Op het platteland van Zambia gaat het er waarschijnlijk nog net zo aan toe dan honderd jaar geleden. Wij vonden het bezoek aan een dorpje erg relaxed. Vriendelijke en lachende mensen, mensen die gewoon door gingen met hun werk of mensen die graag met ons op de foto wilden. Een leuke ervaring.

'137006' door marlies84 '137006' door marlies84

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Help!

marlies84

Don't kill me! Deze chameleon werd lelijk achterna gezeten door een Afrikaanse jongen. Hij ging blazen en zijn keel zette op. daar wil je geen ruzie mee... Helaas komt het in landen als Zambia erg veel voor dat chameleons worden doodgeslagen door kinderen. Ze worden als "behekst" en dus als eng gezien, door de kleurverandering

'489052' door neretslok '489052' door neretslok

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Vredig

neretslok

Het doet heel vredig aan en volgens mij is het hier ook vredig. Een plattelandsdorpje in het zuiden van Zambia. Vrouwen aan het werk, kinderen waarschijnlijk op school. Wij mochten hier rondwandelen en naar hartelust foto's maken van het opperhoofd. Een vriendelijk dorp. Op de foto zie je geen mens, zelfs geen hond (en die liepen er veel), alleen een haan op het woonerf van een familie.

'492766' door andresenmarianne '492766' door andresenmarianne

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Pearl spotted owlet

andresenmarianne

Bij een van onze nacht safaries hebben we deze kleine uil gezien. Het is een Pearl spotted owlet. Hij is heel klein je ziet hem haast niet. ook is hij heel erg beweeglijk.Maar het is ons toch gelukt een paar fotos te maken en dit is er een van

'245411' door Annemieke50 '245411' door Annemieke50

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Victoria Falls vanuit

Annemieke50

Dit is een foto vanaf de zijkant van de Victoria Falls. Wij waren in de regentijd waardoor er heel veel water vanuit de Zambezi richting de watervallen stroomde. Dit gaf een oorverdovend lawaai maar geweldig om mee te maken!

'240330' door Lione Kolsteren '240330' door Lione Kolsteren

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Lief (?)

Lione Kolsteren

Ze kijkt ontzettend aandoenlijk, een beetje sip lijkt het wel, maar ze ligt wel lekker relaxed in het avondzonnetje. Knuffelbaar, maar ja...het blijft wel een leeuwin.....

'490158' door neretslok '490158' door neretslok

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Platteland Zambia

neretslok

Het lijkt bijna uitgestorven, dit dorpje in het zuiden van Zambia. Lijkt, want de meeste vrouwen zijn of bij de gemeenschappelijke wasplaats of op hun erf, achter de omheiningen aan het werk. De kinderen waren al evenmin te zien, maar dat veranderde zodra Lione een zak snoep tevoorschijn haalde. Van de chaos die toen op dezelfde rustige plek ontstond zal ik nog wel een foto plaatsen!

'254542' door Lione Kolsteren '254542' door Lione Kolsteren

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Grootmoeder

Lione Kolsteren

Al een tijdje had ik foto's gemaakt van haar kleinkinderen. Deze oma zorgde voor hen omdat de ouders niet meer leefden. Tenslotte zei ik haar dat ik ook een foto van haar wilde. Vol ongeloof reageerde ze, nee, dat was te veel eer, niet nodig. Uiteindelijk stemde ze aarzelend maar niet overtuigd toe. Zo belangrijk was ze toch niet.... Alsnog alle eer vanavond voor deze hardwerkende zorgzame grootmoeder!

'162612' door Patriesje '162612' door Patriesje

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Nachtleeuw

Patriesje

een grote leeuw

'490240' door neretslok '490240' door neretslok

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Opstootje

neretslok

Wat gebeurt er als je in een vredig Zambiaans plattelandsdorpje voorzichtig je tas opent en er zachtjes een zak snoep uit probeert te halen? Dan veroorzaak je een heus opstootje. In no time zijn we omringd met dorpelingen. Lione staat buiten beeld (die heb ik er afgeknipt omdat zij als toeriste niet mag....) en aan de andere kant en achter mij staat het ook vol. We hebben het natuurlijk overleefd. Het bleef nog lang onrustig en gezellig!

'253515' door Lione Kolsteren '253515' door Lione Kolsteren

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Ijs gebroken?

Lione Kolsteren

Op het platteland van Zambia. Eerst probeert dit meisje zich te verstoppen, maar als ik rustig blijf staan en vriendelijk gedag zeg, breekt langzaam het ijs. Heel voorzichtig komt ze wat meer tevoorschijn. Tja, je weet het maar nooit met die rare witte mensen, maar deze vallen in ieder geval wel mee! :-)

'488282' door neretslok '488282' door neretslok

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Leeuwin

neretslok

Deze jonge leeuwin wordt mooi beschenen door de late namiddagzon. Pas tegen deze tijd worden de meeste leeuwen wakker en gaan zich klaar maken voor het avondmaal, de jacht dus. Deze was blijkbaar aan het wakker worden. In 2010 hebben wij een rondreis door vier landen in Zuidelijk-Afrika gemaakt. Wij hebben deze reis geboekt in Kaapstad. De route die wij hebben gevolgd bevat, behalve enkele culturele en landschappelijke hoogtepunten (Himba’s, Sossusvlei, Victoria Falls), vooral veel wildparken. In ruim 3 weken hebben wij 7000 km afgelegd, wat veel lijkt, maar toch meevalt. Wij hebben niet het idee dat we niet overal lang genoeg konden blijven. Integendeel., we hebben veel wild gezien en dit uitgebreid kunnen bekijken. De reis werd gemaakt met een internationale groep in een omgebouwde safaritruck, van waaruit we uitstekend zicht hadden. Uiteraard werden in de wildparken jeeps gebruikt. De route deed o.a. de wildparken Kgalagadi Transfrontier Park (Noordelijke Kaapprovincie, Botswana), Etosha (Namibie), Caprivistrook (Namibie), Mosi Oa Tunya NP (Zambia), Chobe en Makgadikgadi Pans (Botswana) en een privé park in Limpopo aan. Genoeg wildlife gezien! De accomodaties waren bijna zonder uitzondering uitstekend.

'241633' door Lione Kolsteren '241633' door Lione Kolsteren

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Sisters in crime

Lione Kolsteren

"Wat zullen we vandaag weer eens voor leeuwekwaad gaan uithalen?" lijkt de ene leeuwin tegen de ander te zeggen. Deze sisters in crime zijn lekker aan de wandel!

'510983' door neretslok '510983' door neretslok

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Relaxed

neretslok

Geen enkel diersoort kan zo geweldig relaxen als de katachtigen, vind ik. Ze doen het allemaal, onze huiskat, luipaard, leeuw. Mooi om te zien. Maar schijnt bedriegt natuurlijk. Het kan ineens omslaan.... In 2010 hebben wij een rondreis door vier landen in Zuidelijk-Afrika gemaakt. Wij hebben deze reis geboekt in Kaapstad. De route die wij hebben gevolgd bevat, behalve enkele culturele en landschappelijke hoogtepunten (Himba’s, Sossusvlei, Victoria Falls), vooral veel wildparken. In ruim 3 weken hebben wij 7000 km afgelegd, wat veel lijkt, maar toch meevalt. Wij hebben niet het idee dat we niet overal lang genoeg konden blijven. Integendeel., we hebben veel wild gezien en dit uitgebreid kunnen bekijken. De reis werd gemaakt met een internationale groep in een omgebouwde safaritruck, van waaruit we uitstekend zicht hadden. Uiteraard werden in de wildparken jeeps gebruikt. De route deed o.a. de wildparken Kgalagadi Transfrontier Park (Noordelijke Kaapprovincie, Botswana), Etosha (Namibie), Caprivistrook (Namibie), Mosi Oa Tunya NP (Zambia), Chobe en Makgadikgadi Pans (Botswana) en een privé park in Limpopo aan. Genoeg wildlife gezien! De accomodaties waren bijna zonder uitzondering uitstekend.

'246504' door zeester '246504' door zeester

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Glimlach

zeester

Als je zo met een groepje leeuwen een uur rondwandeld, zie je veel verschillende gezichstuitdrukkingen en reacties bij de grote katten. Bij deze puber lijkt het wel of hij even glimlacht.

'249589' door Lione Kolsteren '249589' door Lione Kolsteren

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Leeuwinnetje

Lione Kolsteren

Deze jonge leeuwin lag heerlijk tegen haar maatje aan. Van de laatste is dan ook het puntje van de staart dat je ziet. Wat ziet ze er zo lekker relaxed uit!

'265154' door jhhuijs '265154' door jhhuijs

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Viktoria Watervallen.

jhhuijs

De Victoriavallen zijn de breedste watervallen van Afrika, zij vormen een watergordijn van ruim 1500 meter breed en 100 meter hoog.Ze zijn gelegen in de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De lokale bevolking noemt deze watervallen tegenwoordig de Mosi-oa-Tunya (Letterlijk vertaald: de rook die dondert). Wij hebben met een helikopter de watervallen ook vanuit de lucht bekeken. Een geweldige ervaring. In 2006 was de prijs voor een kwartier vliegen US 85,00 Vanuit de lucht zijn en dan ook nog eens vanuit de helikopter is de foto niet super duidelijk, maar mijns inziens mooi genoeg om te plaatsen

'232168' door zeester '232168' door zeester

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Wie is de baas..

zeester

Tijdens het wandelen met leeuwen (zie mijn tip en blog) speelde de leeuwen er rustig op los. Maar blijkbaar vond deze leeuw het toch even nodig om duidelijk te maken wie er vandaag de baas was!

'167304' door Phynella '167304' door Phynella

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Drie halzen

Phynella

South Luangwe is voor mij een van de mooiste NP in Afrika - wildlife at its best!