Een geboorte bleek iets anders te zijn ....

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Een geboorte bleek iets anders te zijn ....'
Was hier op 2013-11-01 Gepost op:
Busanga Plains Kafue np.

Die middag gingen we naar het zuiden van de Plains want in de ochtend had men er 2 leeuwen gezien die wij tijdens de ochtend rit helaas niet hebben kunnen vinden.
Ze moesten in de omgeving zijn want ze hadden zich de gehele nacht al laten horen.
We stonden regelmatig stil om te luisteren en tijdens een van die stops hoorden we een alarm van een puku (soort antilope).
De ranger keek ons aan omdat hij dacht dat een puku, die even verderop stond, aan het bevallen was en vroeg ons of we dit schouwspel wildden zien.
Tuurlijk, weer eens iets nieuws zien is altijd leuk, zeiden we.
Hoe vaak zie je in het wild een geboorte van een dier, dachten we.
De wagen werd gestart en we reden wat dichterbij om dit fenomeen te aanschouwen.
Iets nieuws werd het zeker want ipv het zien van een geboorte zagen we een python die zich om een jonge puku had genesteld en zo de puku aan het doden was.
Dit zie je werkelijk nooit dus maar blijven kijken, zeiden we.
We hadden 1 pech en dat was dat het inmiddels redelijk laat in de namiddag was geworden en het daglicht binnen 1,5u vanaf nu plaats zou maken voor de nacht.

Helaas begon de python nog niet aan zijn maal en besloten we nog een rondje te rijden en later nog even langs te rijden.
Toen we een uur later weer terug kwamen had de python zich niet meer om de puku gedraaid maar lag hij naast het levenloze beetje.
De python was klaar om aan zijn fesstmaal te beginnen maar had er geen haast mee.

Het werd al laat dus we moesten terug naar het kamp, wat we erg jammer vonden, want we hadden graag gezien hoe een python een antilope begint in te slikken.
Wel een mooi verhaal om mee terug te komen in de lodge waar ze hun oren dan ook niet geloofden maar we hadden hard bewijs in de vorm van foto's en video.
Tijdens het laatste avondmaal in de lodge hadden we dus veel te bespreken en beseften we ons dat we iets speciaals gezien hadden.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Python met zijn prooi.

Python met zijn prooi.

Python met zijn prooi.

Python met zijn prooi.

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.