Tunesië reisblogs

Is Tunesië "te doen" met kinderen?

mweya bereidt zich voor Gepost op 14 apr 104 reacties

In het komende najaar zijn wij voornemens naar Tunesië te gaan met kinderen van 3 en 4 jaar. We willen in een apartement (omgeving Djerba) verblijven en dan enige dagtochten vandaar uit maken met een huurauto, bijvoorbeeld naar de woestijn. Is dit te doen met kinderen en is Tunesië überhaupt een land om met kinderen naar toe te gaan? ZIjn bijvoorbeeld de afstanden niet te groot of de voorzieningen niet toereikend voor kinderen etc.etc. Wie heeft hier ervaring mee en kan ons wat tips geven, ook over eventuele excursies die leuk zijn om te doen. Bij voorbaat dank voor jullie tips.

mweya Positie 1155 (123 p.) Lid sinds 27-01-2009 Foto's en tips: 61 Blogs: 3 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

wat te doen in Cyprus
0 3
Gepost op 28 oktober
Cyprus
buiten de geijkte bezienswaardigheden
0 4
Gepost op 28 mei
Malta

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Djerba is zeer geschikt voor kinderen in het najaar. Vanaf eind september is het een lekkere temperatuur overdag en koelt het 's avonds mooi af. Djerba heeft mooie stranden, leuke dorpjes, goede hotels (wel bijna geen appartementen maar de hotels houden erg veel rekening met kinderen, ook in eten. De mensen zijn dol op kinderen en hotelpersoneel kan er goed mee omgaan. De excursies zijn naar de woestijn zijn vanaf Djerba ook veel beter te doen omdat de afstanden veel korter zijn. Bovendien is Djerba zelf een oase-eiland en zodra je ervan af bent, sta je in de woestijn. Zelf rijden is goed te doen maar probeer de doorgaande weg vanuit Libië naar het noorden te vermijden want de Libiërs rijden als gekken. Alle andere wegen zijn heel goed te doen. Maar als het de eerste keer in Tunesië is, lijkt een georganiseerde excursie een betere optie.

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Hoi,
wij waren in 1980 met onze dochter van ruim een jaar oud in een hotel in Port El Kantoui, bij Sousse. Prima vkantie gehand van en week, onze dochter heeft heerlijk gespeeld met anderen kidneren bij het zwembad, voedsel hadden we natuurlijk voor haar bi ons. Verder auto gehuurd diverse bezienswaardigheden gezien en totaal geen problemen gehad. Met haar blonde koppie trok ze wel de aandacht. Verder in 1998 met onze zoon van toen 14 weer geweest en een heerlijke 2 weekse vakantie gehad en goed gegeten en een paar dagen trip naar het zuiden gemaakt met een touroperator. (36gr.C !)
Onze kidnern hebben altijd meegeweest naar het buitenland en dus ook naar Tunisie. Check wel even de temperaturen voor de tijd dat jullie willen.

En alvast.....lot of fun!
gr. Peter

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Al geinformeerd bij gerenomeerde groepsreis aanbieders? Die hebben vaak ook indvriendelijke of zelfs speciale kinderreizen. Ik weet bv dat Marokko daar ook bij zit. Misschien kunnen ze je adviseren.
Succes enneh, de enige beperking ben jezelf...

balthasar

Door: balthasar • Geplaatst op

Laat ze lekker achter bij opa en oma of zo
Je kinderen krijgen er toch niks van me, en die hitte doe je ze ook geen plezier mee!
Bovendien denk eens aan ziektes dysenterie bv een kind van die leeftijd droogt rap uit kan in een halve dag al bekeken zijn.
ik zie vaak ouders met kinderen in bv Thailand, baby's zelf,maar niet fout bedoeld maar in mijn ogen zijn ze knettergek.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.