Port El Kantaoui

Maartthema: De allereerste keer

Giraffe was hier op 2012-03-02 Gepost op: 2012-03-09 10 reacties.
De eerste keer, voor alles wat je doet is er een eerste keer. Zo ook voor reisaangelegenheden. Soms is de eerste keer ook meteen de laatste keer, en soms smaakt het naar zoveel meer. Ik herinner mij nog de eerste keer dat ik alleen op vakantie ging. Nou ja alleen … het was ook meteen mijn eerste groepsreis. Drie weken door het westen van de VS en Canada en daarna nog zelf in mijn eentje een week in Los Angeles. Op de eerste ochtend stapte ik goedgemutst de bus in om daar tegen allemaal grijze bolletjes aan te kijken. De jongste reiziger was 26 jaar ouder dan ik. Drie weken ben ik vriendelijk bemoederd en heb ik veel gezien. Het was ontzettend gezellig. Toch vond ik het leeftijdsverschil wat groot, dus een tweede reis tussen grijze bolletjes is er nooit gekomen. De eerste (en gelukkig enige) keer dat ik niet op mijn bestemming aan kwam. Op 11 september 2001 ben ik onderweg naar Mexico en Guatemala. Voor het eerst in mijn leven ben ik geüpgrade en zit ik in de Business Class. Als we net voorbij Engeland zijn krijgen we de mededeling dat we teruggaan naar Schiphol, omdat het Amerikaanse luchtruim gesloten is. Op dat moment vind ik het vreemd, CNN is niet meer beschikbaar in het entertainmentsysteem en het vliegtuig keert terug. Onwerkelijk is het gevoel als ik weer in de terminal op Schiphol sta en alle beeldschermen op CNN afgestemd staan. Over en over zie ik de twintowers in elkaar zakken. Dit kan ik niet bevatten. Ik keer zonder bagage terug naar huis en kijk thuis op de bank nog lang naar alle beelden op tv. En dan was er de eerste keer in een niet-westers land. Het land: Egypte. Niet westers maar op veel plaatsen toch toeristisch. Het startpunt van een heel jaar door Afrika. Er volgen dan nog vele niet-westerse landen. Het volgende is Soedan. Niet westers en niet toeristisch. Prachtige mensen, je met handen en voeten verstaanbaar maken, er komt geen water uit een douchekop, maar dat gaat met een emmertje koud water, het eten is vreemd en anders. Dit is helemaal waar ik naar op zoek ben. Ik vind het echt geweldig! Het toilet is een gat in de grond en de enorme kakkerlakken zijn iets minder aantrekkelijk. Maar daarvoor heb ik wandelschoenen bij me en neem ik me heilig voor om geen duister toilet te bezoeken op mijn teenslippers. En nu, voor het eerst in mijn leven in een all-inclusive hotel in Tunesië. We genieten 8 dagen lang van een rustvakantie. In de koffer zitten per persoon 4 leesboeken. Bij binnenkomst in het hotel worden we geringd met een kleurig polsbandje. De hele dag kunnen we eten en drinken, de restaurants zijn bijna de klok rond open en anders is er altijd nog de 24 uur per dag roomservice. Dit hebben we dus nog nooit eerder gedaan, maar we zijn allebei moe en voelden de behoefte om even bij te tanken. Met een grote glimlach geniet ik en kijk ik uit het raam van de bus. De bus??? Ja we hebben een tweedaagse excursie geboekt om iets meer van het land te zien. We kunnen het gewoon niet laten …. En dat is niet de eerste keer.
0
10

Foto's bij dit blog

A room with a view
Alle blogs van Giraffe
 

10 reactie(s) bij "Maartthema: De allereerste keer"

 • profile image comment

  Heel leuke om al die...zeer verschillende...herinneringen aan eerste keren te lezen. Zo duidelijk heb ik ze voor mezelf niet op een rijtje, en het all in gebeuren...ik heb het een keer geboekt, maar door ziekte moesten we cancellen en bij dat boeken is het gebleven.

  Door adelheid • geplaatst op 2012-04-09 19:56:39
 • profile image comment

  Wat goed bedacht zo om het in eerste keren weer te geven de verschillende reiservaringen. maar je afgebroken vlucht naar NY geeft me kippevel en laat me weer voelen wat ik toen voelde toen ik het invliegen in en neerstorten van de torens zag.

  Door Jan10e • geplaatst op 2012-04-05 18:51:20
 • profile image comment

  Leuk verzonnen thema als rode draad door verschillende reiservaringen. Daardoor knap en goed leesbaar stuk!

  Door Gerrit-Gaspedaal • geplaatst op 2012-03-19 20:49:22
 • profile image comment

  Mooi alle eerste keren beschreven Yvonne. Heftig op 11 sep. En All Inclusive hebik vorig jaar in Turkije gedaan. En veel gezien van de omgeving. Want de hele dag in het hotel is niet mijn ding.

  Door msangers • geplaatst op 2012-03-11 10:53:26
 • profile image comment

  Fijn dat je deze ervaringen met ons deelt. Heftig als je in het vliegtuig zit en terugkeert op 9/11. Het vliegtuig van onze vriend was destijds van de radar verdwenen, op weg naar New York. Vreselijk. En dat ringen met een polsbandje.. Erg, maar het moet hè? En het is toch wel makkelijk, haha

  Door corriedewinter • geplaatst op 2012-03-11 10:19:40
 • profile image comment

  Mooi opgebouwd, doe ik zelf ook graag, ervaringen uit verschillende trips verwerken tot één verhaal. 11 September zal nooit iemand vergeten, heftig hoor als je zelf net in een vliegtuig zit. All Inclusive is naar mijn idee een perfecte manier om zomaar eens lekker te relaxen, en als je anders hebt gereisd waardeer je des te meer de luxe. Je uitsmijter is natuurlijk precies waar het hele verhaal om draait......

  Door doppie • geplaatst op 2012-03-10 16:40:11
 • profile image comment

  Je eerste 1x vind ik erg grappig! De 2e behoorlijk heftig, de 3e klinkt goed maar de 4e ook! De polsbandjes zijn vreselijk, maar om bij te tanken is zo'n all inclusive een prima plan. Dat je dan toch weer het land wil zien begrijp ik helemaal! Leuk geschreven... in 1x? ;-)

  Door EvanderHel • geplaatst op 2012-03-10 15:28:39
 • profile image comment

  vind dit ook mooi bij het maandthema de toerist passen. Ben benieuwd hoe dat all inclusive is bevallen

  Door jeannette • geplaatst op 2012-03-10 14:10:22
 • profile image comment

  Wat een leuke blog! Goed gevonden thema, en leuk opgebouwd! Ben overigens wel benieuwd of dat all-inclusive nu ook tot de categorie eerste en enige keer behoort..?

  Door Yves • geplaatst op 2012-03-10 10:04:36
 • profile image comment

  Hi Yvonne, Leuke blog!! Wel een overgang van alleen door Afrika reizen en een luiervakantie in een all inclusive! Het eerste heb ik ook gedaan, tweede spreekt me minder aan , maar, wie weet... Wel heftig met je vliegtuigtocht op 9-11 richting V.S. Lijkt me heel bizar als je dan ziet wat zich daar die dag allemaal afspeelt!

  Door ellez • geplaatst op 2012-03-10 09:16:29

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.