Carthago foto's & tips

'114016' door herman m '114016' door herman m

TunesiëCarthago

TunesiëCarthago

Carthago

herman m

Deze maquette in het Carthaags museum toont de twee havens van het oude Carthago. De voorste haven, bestemd voor de kooplieden, was voorzien van een groot aantal zeer uiteenlopende ligplaatsen. Midden in de achterste haven lag een eiland. Dit eiland en de haven zelf waren omgeven door brede kaden. Langs deze kaden stonden botenhuizen, die 220 vaartuigen konden herbergen; boven op de botenhuizen waren magazijnen gebouwd voor tuigage. Voor elk botenhuis stonden twee Ionische zuilen, zodat de omtrek van de haven en ook het eiland er uitzag als een zuilengalerij.

'452059' door cejonker '452059' door cejonker

TunesiëCarthago

TunesiëCarthago

Schilderachtig dorpje

cejonker

Dit mooie schilderachtige dorpje ligt net buiten de hoofdstad van Tunesie aan de Middellandse zee. Mooie blauwe en witte huisjes tegen een steile helling gebouwd. Een inspiratie voor kunstenaars.

'165433' door LauraL '165433' door LauraL

TunesiëCarthago

TunesiëCarthago

Tunesisch straatje

LauraL

Een typisch straatje in Tunesie. Je ziet hier veel onafgemaakte huizen! Mensen hebben niet genoeg geld om hun huis in een keer af te bouwen. Zo bouwen ze elke keer een stukje. Deze mensen mogen van de regering in Tunesie ook minder belasting betalen, zodat ze sneller de bouw kunnen afronden

'407428' door PleunGroeneveld '407428' door PleunGroeneveld

TunesiëCarthago

TunesiëCarthago

Carthago

PleunGroeneveld

De naam Carthago is afkomstig van Kart Hadasht ("de nieuwe stad") en gegeven door de Feniciërs in de 9de eeuw v.C. In 814 v.C. werd de stad gesticht door de Fenicische prinses Elissa-Dido op en rond de Byrsa heuvel. Volgend Mytisch verhaal verteld over deze stichting: "Prinses Dido ontvluchtte met een schip de Fenicische stad Tyrus (in het huidige Libanon), na de moord door haar broer, koning Pygmalion, op haar man. Zo belandde ze aan de noordkust van Tunesië. Van de Numidische prins aldaar kon ze zoveel land krijgen als de huid van een rund kon bedekken. Met haar Fenicische slimheid sneed Dido de huid in lange, dunne reepjes, knoopte ze aan elkaar en omcirkelde daarmee genoeg land om de stad Kart Hadasht ("de nieuwe stad") te bouwen op en rond de heuvel Byrsa ("ossenhuid")." Bron Wikipedia

'105821' door herman m '105821' door herman m

TunesiëCarthago

TunesiëCarthago

Carthago

herman m

Carthago (Punisch: Qart Hadasht ; "nieuwe stad") was een belangrijke Fenicische handelsstad in Noord-Afrika. In de oudheid was Carthago de hoofdstad van het Carthaagse Rijk, waarvan de inwoners door de Romeinen Puniërs werden genoemd. In de 3e eeuw v.Chr. was het Carthaagse Rijk de grootste rivaal van het Romeinse Rijk.

'105826' door herman m '105826' door herman m

TunesiëCarthago

TunesiëCarthago

Punisch beeldje

herman m

Dit Punisch beeldje wordt tentoongesteld in het museum, behorend bij archeologisch terrein van Carthago.

'114034' door herman m '114034' door herman m

TunesiëCarthago

TunesiëCarthago

Uitstalling

herman m

In de ruïnestad Carthago zijn verschillende nagemaakte "Punische oudheden" te koop, zoals rituele beeldjes en maskers. Het is een bonte verzameling, die men aan de man of de vrouw tracht te brengen..

'40820' door GrietBuis '40820' door GrietBuis

TunesiëCarthago

TunesiëCarthago

Mooi doorkijkje

GrietBuis

in de ruïnes van Carthago.