Zanzibar eiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zanzibar eiland image

Zanzibar eiland

Zanzibar eiland
Tanzania
RReintjes

Hoezo geluk....

Hoeveel geluk kun je hebben, dit gegeven dwarrelt na jaren nog steeds door mijn hoofd. Wij wilden dolgraag naar Tanzania, maar constateerden dat dit niet voor een koopje zou lukken. Toen viel mijn oog op een zeer betaalbare vakantie op het eiland Zanzibar. Nadeel was een lange vliegreis (zo'n 14 uur) met twee tussenstops, in Hurghada en Mombasa. Het gekozen hotel was eigendom van een Nederlander en heette "Paradise Beach".
Vrienden die we ooit in Brazilië ontmoet hadden en jarenlang contact mee onderhielden, plaatsten een bericht op Facebook..."we gaan naar Zanzibar". Wij reageerden onmiddellijk met de mededeling: Zeker "Paradise Beach"....waarop zij reageerden (ze wonen 200 kilometer van ons vandaan): ik bel je gelijk op. Ja hoor het was een bingo. Wanneer gaan jullie, vroegen ze, nou wij hebben nog niet geboekt, dus zeg het maar dan gaan wij gezellig met zijn vieren. Het plan was gemaakt 13 oktober 2013 zouden wij twee weken naar Zanzibar gaan.
Op een avond, ruim voor vertrek, zat ik een tv programma te kijken, die als nieuws had dat er een hotel op Zanzibar in vlammen was opgegaan en tot de grond toe afgebrand was, het was eigendom van een Nederlander en de naam van het hotel was..... "Paradise Beach". Wij waren geschokt en zagen onze droom vervliegen.
De reisorganisator nam contact met ons op en was bereid ons een beter onderkomen te bezorgen, maar het prijsverschil was enorm. Ik voelde daar niets voor daar men in mijn ogen verplicht was een gelijk of beter alternatief te bieden. Met een geringe bijbetaling van onze kant ging de reis toch door, wij zouden naar het "Sandies Mapenzi" hotel overgeboekt worden. Wat een mazzel, super-luxe voor een in verhouding laag bedrag.
Helaas, twee weken voor vertrek kregen we een nare mededeling, onze dochter zou een nare ziekte onder de leden kunnen hebben. Wij hadden, gezien deze nieuwe situatie, geen zin meer in een reis naar Zanzibar en overwogen de reis te annuleren. Het geluk was aan onze zijde, er bleek na grondig onderzoek geen reden tot nare ziekteverschijnselen, de reis kon alsnog doorgang vinden.
Ondertussen rommelde het in Egypte en kregen wij de mededeling dat onze vlucht via Jordanië en Kenia zou verlopen. Om op de zaak vooruit te lopen, dat was een prachtige ervaring. Wij zaten bij een raamplek bij super helder weer en hadden prachtig zicht op de Rode Zee, Saoudi Arabië, Israël en uiteraard Jordanië. Ik heb er veel foto's van geplaatst. Na een vermoeiende reis kwamen wij op Zanzibar aan, waar wij 's-avonds laat ons huisje kregen toegewezen. Als een blok in slaap gevallen en 's-ochtend s geconfronteerd worden met een paradijselijke omgeving. Het hotel was gebouwd op een enorm wit poederzand, waar tussen de palmbomen de onderkomens gebouwd waren. Wow, wat een pracht met die onnatuurlijk mooie Indische Oceaan voor je hotel.
Helaas kregen wij al op de eerste dag te maken met een douche die onder water liep, de afvoer was kapot. Geen nood, wij kregen een andere bungalow vlakbij de zee, met een inrichting waar je u tegen zegt. Wat hadden wij een mazzel. Op deze vakantie hebben wij in twee weken tijd ruim 4000 foto's gemaakt, waarvan wij inmiddels meer dan 800 foto's geplaatst hebben.
Op de één na laatste dag wilde ik nog een keer bij eb naar het rif lopen en dat werd geen succes, ik struikelde en ging met fototoestel en al onderuit, voorover tussen tientallen zee-egels. Bebloed kwam ik uit zee naar het strand waar mijn wederhelft schrok van het bloed op diverse plekken op mijn lichaam. Ik zei dat dit het probleem niet was, het fototoestel was onder water gegaan en ik kreeg een angstfobie dat al mijn foto's verloren zouden zijn. Aan alle kanten werd ik bijgestaan en een mede Nederlander ontfermde zich over mijn geheugenkaart. Op zijn laptop ging hij onmiddellijk alles downloaden en gelukkig, mijn foto's hadden het overleefd, dus ik koesterde het geheugenkaartje.
Na de vakantie de verzekering ingelicht, ik zou 80% vergoed krijgen voor mijn fototoestel, wat achteraf meer bleek dan ik voor het toestel betaald had. Ik gaf eerlijk toe dat ik het in een aanbieding gekocht had, maar zij melden altijd uit te gaan van de nieuwprijs, waarop ik een nieuwe Canon kon aanschaffen en de onbeschadigde telelens mocht behouden.
Uit bovenstaande kun je opmaken, dat ik heel vaak, met veel plezier, aan onze vakantie naar Zanzibar terugkijk.