Soedan Reviews

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Soedan
Jeannette was hier 01 Mar 2020
Soedan is een Islamitisch land met bepaalde regels. Zo mag je bv geen markten fotograferen. Het land heeft veel mooie oudheden te bieden zoals piramides, tempels met inscripties, tombes en oude grafkelders met oeroude schilderingen. De bevolking is zeer vriendelijk en gemakkelijk in het contact en spreken soms wat Engels. Ze willen echter vaak niet op de foto. Het land is vrij primitief wat betreft eten en overnachtingen. Verder is het spotgoedkoop. Er zijn geen pinautomaten en een creditcard kun je niet gebruiken door een boycot van de VS. Neem dus voldoende cash mee, euro en/of dollar. Wij boekten onze reis bij Diamir reisen in Duitsland.
Land
  • Veel mooie oudheden
  • Heel authentiek
  • Primitieve overnachtingen
  • Kan heel heet zijn
Review geplaatst op 2020-03-27
9
Soedan
Dianadm was hier 14 Feb 2020
Het Bayuda Volcanic-field is voor de buitenwereld lang verborgen gebleven. Het werd ongeveer 100 jaar geleden bij toeval op luchtfoto’s ‘ontdekt’ en zelfs nu nog moet je goed zoeken op Internet, wil je informatie vinden. Het gebied ligt diep in de woestijn en ligt vol basaltbrokken, kegels en lavabommen. Middenin de lavavelden ligt de Atrun-krater, die tijdens één van de laatste vulkaanuitbarstingen (een miljoen jaar geleden) is ontstaan. Het kratermeer is gevuld met zout water en er wordt hier al eeuwenlang zout gewonnen door Bisharin-nomaden, passief door het indampen van de zoute modder en actief door het afborstelen van de zoutkorsten langs de oever. De krater is te bereiken via kleine geitenpaadjes, waarbij je eerst omhoog klimt en regelmatig over flinke rotsen heen moet. Ook de afdaling is lastig door losliggend grind, maar het is de inspanning voor de volle 100% waard. Het Bayuda-gebied is een aaneenschakeling van prachtige landschappen met als enige nadeel dat het vrij geïsoleerd ligt. De rit naar de krater vanaf de dichtstbijzijnde stad (Karima of Meroë) duurt zo’n 2.5 uur, offroad met een 4WD. Hierdoor kun je wel extra lang genieten van de fantastische uitzichten onderweg. Ik vond dit één van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Soedan. Een fantastische ervaring en een aanrader voor wie van avontuur houdt.
Land
  • spectaculair landschap
  • onontdekt, geen toerisme
  • mooie, maar pittige hike om in de krater te komen
  • grote kans op ontmoetingen met de Bisharin
  • geweldige uitzichten onderweg
  • avontuurlijk
  • slecht bereikbaar
  • kan er heet zijn
  • niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
Review geplaatst op 2020-10-15
10
Soedan Meroe
Dianadm was hier 01 Feb 2020
In de Noord-Sudanese woestijn vind je meer piramides dan in heel Egypte. Absolute koploper is Meroë waar bijna 200 piramides in groepjes bij elkaar staan. De piramides zijn lang, slank en sierlijk (de typisch Nubische stijl) en hebben een hoogte van ongeveer 30 meter. Ze werden gebruikt om de (zwarte) farao’s in te begraven, een traditie die rond 300 v.Chr. uit Egypte overwaaide. Hoewel niet alle bouwwerken de tand des tijds hebben doorstaan (erosie en vernieling) is de site een absolute archeologische topper. Nergens op aarde vind je zoveel piramides bij elkaar. Ook de ligging is fantastisch, de piramides liggen tussen rode zandduinen waar de wind vrij spel heeft. Hierdoor zijn ze deels bedekt door zand wat voor een heel natuurlijke setting zorgt. Overnachten. Naast de piramides is een ‘veldje’ waar je je tent op kunt zetten. Er zijn geen faciliteiten (douche en wc), maar deze plek is zo uniek dat het best een nachtje basic kan. Hier overnachten heeft als groot voordeel dat je zowel de zonsopgang als de zonsondergang tussen de piramides kunt meemaken. Wil je wat meer luxe, er is een tented camp op 3 km afstand. Meroë zou toeristische topper kunnen zijn, maar omdat Sudan jarenlang negatief in het nieuws is geweest, komen er (nog steeds) amper toeristen. Wij hadden deze plek helemaal voor onszelf – op wat kamelendrijvers na - een geweldige ervaring!
Attractie Woestijn Cultuur Architectuur Highlight
  • fantastische ervaring
  • geweldige ligging
  • archeologische topper
  • unieke overnachtingsplek
  • nauwelijks toeristen
  • informatief museum
  • goed bereikbaar over verharde weg vanaf Khartoum (200 km)
  • geen
Review geplaatst op 2020-03-06
10
Soedan
Olav was hier 15 Mar 2018
Schurkenstaat, bakermat van Al-Quida, geteisterd door burgeroorlogen en één van de selecte landen waar de sharia van kracht is. Met zo’n imago verover je niet snel een plaats als toeristische hotspot, maar daarin ligt hem ook juist de charme van Soedan: ongerept, puur, gastvrij en avontuurlijk. Een schat aan cultureel erfgoed. Als je van de ongebaande paden houdt dan is dit je bestemming!
Land
  • Egypte +
  • Lege sites: fantastische foto-opportunities
  • Kamperen onder sterrenhemel in de woestijn
  • Individueel reizen vraagt flexibiliteit
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Soedan
Schurkenstaat, bakermat van Al-Quida, geteisterd door burgeroorlogen en één van de selecte landen waar de sharia van kracht is. Met zo’n imago verover je niet snel een plaats als toeristische hotspot, maar daarin ligt hem ook juist de charme van Soedan: ongerept, puur, gastvrij en avontuurlijk. Een schat aan cultureel erfgoed. Als je van de ongebaande paden houdt dan is dit je bestemming!
Land
  • Egypte +
  • Lege sites: fantastische foto-opportunities
  • Kamperen onder sterrenhemel in de woestijn
  • Individueel reizen vraagt flexibiliteit
Review geplaatst op 2016-09-22