Omdurman

Deze stad is vooral bijzonder vanwege haar soek (markt/bazaar) en de kamelenmarkt. De markt is de grootste van het land, dus je perfecte aandenken zit er vast tussen.

Informatie over Omdurman

Beste foto's & tips van Omdurman

'1109880' door Dianadm '1109880' door Dianadm

SoedanOmdurman

SoedanOmdurman

Dwars door de woestij

Dianadm

Soedan is één van de grootste zandbakken ter wereld. Maar liefs 86% van het land bestaat uit droog gebied, variërend van steppe tot woestijn, leeg, woest en eindeloos. Reizen is hier nog echt een avontuur. Ten noordwesten van Khartoem ligt de Westelijke Woestijn en bij het plaatsje TamTam slaan we linksaf en duiken we de woestijn in, een gebied met kleine zandheuvels, acacia's en woestijnzand in 50 tinten geel. Naast een enkele Bisharin nomade, kom je er helemaal niemand tegen. De rit door de woestijn is een onbeschrijfelijke ervaring, maar nog indrukwekkender zijn de stops onderweg. Naast de prachtige uitzichten is het er vooral oorverdovend stil. Iets wat in ‘onze’ wereld onvoorstelbaar is.

'1114515' door Dianadm '1114515' door Dianadm

SoedanOmdurman

SoedanOmdurman

Theehuis

Dianadm

Theehuizen of imah bumi spelen een belangrijke rol in het leven van de Soedanezen. Het is meer dan een ontmoetingsplaats, het is een sociale gelegenheid waar mannen van alles met elkaar komen bespreken, van politiek tot de achter-achter-achterneef die laatst is verloofd. Een manier van bij elkaar komen, te bidden, te genieten van de koelte en een glaasje thee. Dit laatste wordt altijd verzorgd door een Settat al-shay, de theedame, die de glaasjes minstens voor de helft vult met suiker. De ideale plek om het leven van alledag mee te maken.

Laat kaart zien