Dakar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dakar image

Dakar

Dakar
Senegal
Eel

Een ontmoeting in Dakar

Het is inmiddels 20:00 uur. Ik heb wel trek gekregen dus loop ik naar de supermarkt.
Onderweg begint er een man heel enthousiast tegen me aan te praten.
'Ken je me niet?' vraagt hij.
'Uh, nee,' antwoord ik.
'Ik ben Abdul, de bewaker van het hotel'.
Hij draagt zijn gewone kleding. Ik slaap niet in het hotel, ik ben er alleen bij iemand op bezoek. Als hij zegt een bewaker te zijn van het hotel dan zal het wel.
'Mijn vrouw is gister bevallen."
'Gefeliciteerd. Een jongen of een meisje?'
'Een meisje'.
Hij geeft me een kralenketting. 'Dat hoort zo in Senegal, zegt hij, als je net een kind hebt gekregen. Dat geef je aan de eerste buitenlander die je tegenkomt'.
Ik neem het maar aan. Ik vind het wel vreemd dat hij geen geld vraagt en dat ik de eerste buitenlander ben die hij tegenkomt. Dakar stikt van de buitenlanders.
Helaas gaat de supermarkt net dicht. Dan maar naar het winkeltje er tegenover. Abdul blijkt nog niet weg te zijn en loopt ongevraagd met me mee. Als ik terug loop naar het hotel geeft hij me nog iets. Het lijkt een gouden hangertje. Hij zegt: 'Ik ga nu een schaap kopen voor het feest voor morgen ter ere van mijn dochter. Aangezien jij er niet bij aanwezig kan zijn omdat je morgen naar Gambia gaat, kan je wel een bijdrage leveren aan het feest zoals een zak rijst.'
'Nee', zeg ik meteen en ik geef hem de ketting en de gouden hanger terug. 'Tu n'as pas compris', zegt hij. En of ik het begrepen heb!