Principe image

Principe


Reisgids

Principe
Sao Tome en Principe
MDROPPER

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Onze liefde voor Principe, de noordelijke helft van het eilandenstaatje São Tomé en Príncipe, steken we niet onder stoelen of banken. Een reis naar dit kleine eiland, zo’n 250 kilometer voor de kust van het Centraal-Afrikaanse land Gabon, is puur genieten. Je bent een van de weinige reizigers die het ongerepte regenwoud, de schitterende stranden en het rijke onderwaterleven verkennen. Ga met een sjamaan op zoek naar heilzame planten in de jungle, stap in een kajak om de paradijselijke kust op eigen houtje te verkennen of plan je bezoek zo dat het samenvalt met de jaarlijke migratie van bultruggen of de komst van zeeschildpadden.

Ook cultuurliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. De koloniale geschiedenis van het eiland, waarin vooral de cacaoteelt centraal staat, komt het beste tot uitdrukking in de roças, voormalige plantages. Sommige daarvan zijn inmiddels ruïnes, overwoekerd door jungle. Andere zijn gerestaureerd en omgetoverd tot plekken waar je kunt blijven logeren, heerlijk kunt eten of gewoon tot rust kunt komen. De eilandbewoners, voornamelijk afstammelingen van slaven die op de plantages te werk werden gesteld, zijn hartelijk en altijd in voor een praatje en een palmwijntje.

De toeristische infrastructuur staat nog in de kinderschoenen — de wegen zijn vaak slecht en de keus aan accommodatie is beperkt. Maar met zo veel moois om te ontdekken, neem je dat voor lief.

Reisinspiratie

Van onze community

Praia Boi
Praia Boi
Principe
RobHoekstra

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Principe – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Principe, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Principe gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type CStekker type EStekker type F