Réunion reisblogs

Reunion.....eiland voor wandelaars

BiancaRamon was er (tot 23 okt 2011) Gepost op 25 okt 113 reacties

We hadden een leuke verassing tijdens onze vlucht van de Seychellen naar Reunion want blijkbaar hadden we first class tickets geboekt! Het was maar een vlucht van 2 uur maar we hebben er toch van genoten! Aangekomen op Reunion direct een domper. Wel 10 auto verhuur bedrijven op het vliegveld maar geen 1 had een auto te huur. Overschakelen dus op plan B. Met de bus naar St. denis en kijken of we een hotel kunnen scoren. Na lang rond lopen en rond vragen gelukkig toch nog een redelijk betaalbaar hotel kunnen vinden.

De volgende dag de eigenararesse van het hotel vriendelijk gevraagd of zij niet de verhuurbedrijven kon bellen want wellicht was de Franse taal wel het opstakel geweest? Na veel bellen had ze een auto voor ons gevonden maar pas voor dinsdag. Dit betekende 2 dagen achterstand op schema maarja, beter iets dan niets. Onder het motto van die ezel en die tweede steen zijn we direct online een auto gaan huren voor in Mauritius!

Deze dag gebruikt om met de bus naar het strand van St. Gilles les Bains te gaan. Het is goed te doen met de bus maar hij gaat maar 1x per uur en als alle zitplaatsen vol zijn dan neemt de buschauffeur je niet meer mee. Zo stonden wij dus op de 1 na laatste bus te wachten en werden niet mee genomen. Gelukkig zat de laatste bus op 2 zitplaatsen na niet vol anders anders hadden we mooi vast gezeten. St. Gilles les Bains is een touristisch plaatsje met 1 van de mooiste stranden van Reunion. Het is hier goed vertoeven vooral als je ook van duiken houdt.

De tweede dag doorgebracht met het verkennen van St. Denis. Het is een leuk rustig stadje maar 1 hele dag is te veel van het goede. Zoveel heeft het niet te bieden.

Dinsdag eindelijk onze huurauto opgehaald en direct plankgas want we lopen immers al twee dagen achter op schema. Via een mooie kustroute en de plaatsen St. Paul, St. Gilles, St Lau en St. Pierre naar Cilaos gereden. De weg naar dit plaatsje is een prachtige kronkel weg door de bergen met veel adembenemende uitzichten.

Bij aankomst direct een wandeling gemaakt naar een waterval en genoten van het berg landschap om er vervolgens achter te komen dat het toch wel fijn is dat ik een paar sokken en een truitje tussen die 9 kilo heb weten te proppen want s'avonds werd het aardig koud! Overal in de bergen heb je een soort van (jeugd) herbergen waar je een simpele 2 persoonskamer kan huren voor 35 euro, goed betaalbaar dus.

De volgende dag vroeg vertrokken naar DE atractie van het eiland de piton de la Fournaisse (2632m hoog). Bij deze nog actieve vulkaan kan je een wandeling naar de krater doen van 5 uur en dat is nou net wat wij van plan zijn. Opnieuw een prachtige rit dit maal door wat gevarieerder gebied, van bergen, bos, heuvels, platteland, opnieuw bos en uiteindelijk een maanlandschap van lava waar helemaal niets op groeit. Alles liep volgens plan toen we het parkeer terrein op reden, we waren ruim op tijd voor de wandeling, het weer was kristal helder en toen viel de auto uit......en met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen. In plaats van 5 uur wandelen naar de krater van de vulkaan zijn we 5 uur bezig geweest met het zoeken van iemand met een mobiele telefoon te leen (ik weet het, het is misschien handig om er zelf 1 te hebben), het bellen met de Franstalige alarm lijn (hiermee werd mijn basisschool Frans weer op de proef gesteld) en het uiteindelijk lange wachten op de takel wagen.

Daar gingen we met de takelwagen weer retour naar de dichtbijzijnde stad die 1.5 uur terug lag. Gelukkig kregen we al vrij snel een nieuwe wagen toegekend maar het was al te laat om een nieuwe poging voor de krater van de vulkaan te doen. Toen een illusie armer maar een ervaring rijker beloten om onze reis langs de kust tot aan St. Rose te vervolgen. Dit gedeelte van de reis gaat ook over de weg van de lava. Hier loopt de lava bij een uitbarsting de zee in. Het is een stuk van 6 kilometer maanlandschap waar helemaal niets groeit. Bij elke uitbarsting moet de weg er door heen opnieuw uitgehakt en gemaakt worden.

Hierna de volgende dag opnieuw door een prachtig berg landschap met veel watervallen (zelfs 1 over de auto weg) en nog meer kronkel weggetjes naar Hellbourg gereden. Hier drie wandelingen gemaakt naar watervallen waarvan 1 wandeling van 7 uur naar de watervallen trou de fer. De wandeling was slopend maar prachtig en helaas was de waterval door mist niet te zien. Dit geldt voor het bezichtigen van veel natuurschoon in Reunion, zorg dat je er vroeg bij bent want s'middags na twaalven daalt de mist in de bergen en ontrektde mist het zicht aan alles.

Na Hellbourg weer terug naar St Denis om verder te vliegen naar Mauritius waar we nu heerlijk van zon zee en strand genieten!

BiancaRamon Positie 915 (200 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Met vallen en opstaan een leuke inkijk in Reunion.

Door: • Geplaatst op

Geniet weer volop van julie blog, maar zie wel uit naar onze eigen "Reunion"... kan een k(r)ater wel regelen, watervalletje ook....schiet jij foto's, klaar!
Tot die tijd: geniet!!!!

Door: • Geplaatst op

Klinkt allemaal weer fantastisch ondanks de autopech enzo. Ben weer benieuwd naar alle foto's. Je kaart voor mijn 50 was erg leuk. Nog even en je bent weer terug op nest. Geniet nog maar lekker. Je mist hier niks. Florine

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.