Queen Elizabeth NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pool Party!

Queen Elizabeth NP,
Oeganda


Een echte aanrader is om in het Queen Elizabeth park een bootsafari te maken met de Irungu community boot. Deze is goedkoper dan de commerciëlere variant én het geld gaat direct naar de community (de mensen in het dorp). Daarnaast betaal je geen entree voor het national park bij deze boottocht.

We zijn als enige op de boot en hebben dus een privé tour. De weersomstandigheden zijn ideaal voor het spotten van wild. Het is een een erg warme middag waardoor veel wilde dieren naar het water trekken voor een beetje verkoeling. Al snel zien we aan de waterkant bavianen, olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen en tientallen vogelsoorten. Daarbij worden we in het Kazinga kanaal keer op keer omringd door groepen nijlpaarden. Onze gids heeft heel veel kennis van alle dieren die we zien.

Na ongeveer een uur varen veert onze gids op van enthousiasme. Hij pakt zelfs zijn eigen fototoestel erbij. We zijn getuige van een heuse pool party met olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen en verschillende vogelsoorten allemaal bij elkaar. We waren zelf minstens net zo enthousiast en hebben deze foto kunnen schieten.