Kaokoland Reviews

10

Categorie: Regio

Kaokoland

hbplaatjes was hier op 2013-10-31

In het zuidelijk deel van Kaokaveld tussen Sesriem en Purros heb je een zeer ruig en desolaat gebied waar woestijnolifanten leven.Hoewel wij met een goede 4x4 zelf he gebied in gegaan is dit niet zo verstandig. Je kunt hier zeer gemakkelijk verdwalen.De droge rivierbeddingen splitse zich vaak en je hebt weinig oriëntatiepunten. Beter is het om een excursie te boeken. De Khowarid Lodge waar wij verbleven biedt dit soort tochten aan, maar er zijn er meer. Wij hebben ongeveer 10 uur in dit gebied doorgebracht en zijn toevallig 1 auto tegengekomen van onderzoekers. Zij vertelden ons dat er in het gebied ook regelmatig woestijnleeuwen gezien worden. Helaas hebben wij die niet gezien, maar wel vogels, giraffen, oryx, springbox en uiteindelijk ook 10 verschillende woestijnolifanten. Wat vooral bijgebleven is van deze dag was de verlatenheid, de stilte, de desolaatheid en de spanning van het al dan niet vinden van de woestijnolifanten. Kortom: een dag om nooit te vergeten. Wil je toch zelf rijden zorg dan dat je 's avonds terug verwacht wordt, neem heel veel water en eten mee, zorg voor een heel goede 4x4 en laat je goed informeren over de route.
desolaatheid
de bijzondere woestijnolifanten
avontuurlijk
prachtige landschappen
alleen op de wereld gevoel

zelf rijden is gevaarlijk
geen garantie op woestijnolifanten
review geplaatst op 2016-09-30

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie