Kaokoland

Zoek de toerist….

WKerkhof was hier op 2015-11-03 Gepost op: 2015-07-22 4 reacties.
Midden in Koakaland ligt de stad Opuwo, met twee benzine stations, een supermarkt, een drogist en een ATM (Pinapparaat). Het is een stoffig en klein Afrikaans stadje. Ons is verteld dat dit 'Himba Capital of the world' is (dat is natuurlijk niet zo moeilijk aangezien er verder weinig steden in de wereld te vinden zijn met Himba's). We stoppen hier om te tanken, boodschappen te doen en we hebben gelezen dat er naast het tankstation een leuke gelegenheid is voor de lunch. Zodra we stoppen worden we omringt door prachtige mensen…. Himba's Herero's, mensen uit Angola en nog veel meer mooie mensen. Allemaal willen ze je wat verkopen. Iedereen wil wat van je, en als je van eentje wat koopt staan ze allemaal om je heen om ook hun goederen te kunnen verkopen…. Wij houden ons een beetje afzijdig en proberen het verkoopgeweld een beetje op afstand te houden door te zeggen dat we eerst boodschappen doen, tanken, eten en dan terug komen voor de nodige souvenirs. Dat werkt! Onze vrienden dompelen zich echter helemaal in het verkoop geweld, Waar het eerst met twee dames met grote manden armbandjes begon, zijn ze al snel bijna niet meer zichtbaar, omringd door verkoopsters! Wij slaan het tafereel met een brede grijns gade. 10 Minuten later komen ze tussen de massa uit met een hele arm vol armbandjes en nog meer kleine souvenirs… Ze hebben van iedereen wat gekocht! Natuurlijk kopen wij na de boodschappen ook wat armbandjes, maar nu gaat het er gelukkig wat rustiger en overzichtelijker aan toe!
0
4

Foto's bij dit blog

Nog geen minuut uit de auto….
Herero dame met haar koopwaar
Zoekplaatje, wie ziet de toeristen? (hint: blank koppie met broil en witte voeten met paarse slippers…)
Alle blogs van WKerkhof
 

4 reactie(s) bij "Zoek de toerist…."

 • profile image comment

  Super herkenbaar! leuk!

  Door deerik • geplaatst op 2015-07-27 20:26:16
 • profile image comment

  Prachtig om te zien, maar ik heb ook minder mooie ervaringen bij de verkopers in Namibië. We waren naar één van de grootste markten met handwerk gegaan, maar buiten het seizoen om. Direct omringt door verkopers, maar toen we iets wilde kopen bij de één en niet bij de ander, kan tenslotte niet om dat er meer dan 100 kraampjes waren, kregen ze slaande ruzie. Niet iets om vrolijk van te worden. Maar zo van een afstand altijd leuk om te zien en zeker voor de foto.

  Door agrotewal • geplaatst op 2015-07-25 07:39:50
 • profile image comment

  Heel herkenbaar. Het lijkt soms ook of zijn de toeristen net potten honing. Het blijft echter een leuk gezicht als het een ander overkomt.

  Door travelbag • geplaatst op 2015-07-24 06:45:37
 • profile image comment

  Leuk live verslag van een herkenbare situatie. Ik ben inderdaad ook altijd liever de toeschouwer dan de koper om dit soort drukke punten.

  Door sr-fotografie • geplaatst op 2015-07-23 05:26:53

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.