Naar Etosha NP

Was hier op 2017-06-24 Gepost op: 1 reacties.
We lagen nog in de bed, toen we onze vrolijke Afrikaan al voorbij hoorde komen. Hij zorgde ervoor dat we weer een lekkere warme douche hadden. Even later gingen we weer op pad. Het eerste stuk was weer over gravelroad. Vlak voor onze eerste stop werd de weg weer gravel. Bij Khorixas zijn we gestopt om te tanken. Tanken in Namibië is een ware belevenis! Als je aan komt rijden, staan er al een aantal jongens klaar om je de weg te wijzen. Vervolgens wordt er voor je getankt, terwijl een paar anderen zich bezig houden met het wassen van de ramen. Met spons, zeem en vervolgens nog na gedroogd met papier. Zelfs je banden worden hier voor je opgepompt. Je hoeft letterlijk de auto niet uit! En ze staan allemaal te zingen en te dansen.

Onze tweede stop was in Outjo, het laatste stadje voordat we weer in de middle of nowhere terecht komen. We hebben weer flink boodschappen ingeslagen en toen reden we verder naar de Andersson Gate, het begin van het Etosha avontuur. Etosha National Park is dé plek om wildlife te spotten. De Etosha pan zelfs is 110km van oost naar west en 60km van noord naar zuid en beslaat een kwart van het hele park. Vrij groot dus! We waren nog maar net voorbij de poort, toen we de eerste beesten al zagen. Giraffen en zebra’s! We reden eerst naar Okaukuejo, een soort dorpje met chalets, supermarkt, tankstation, restaurant en natuurlijk een camping. We kregen een mooie plek toegewezen aan de rand van de camping. Even later sprongen we weer in de auto voor onze eerste gamedrive. We reden nu eerst oostwaarts. Op weg naar de verschillende waterholes zagen we vooral zebra’s, impala’s en springbokken. Bij waterhole Gaseb zagen we niets; ook de waterhole zelf niet. We reden door naar de waterhole Gemsbokvlakte. Hier zagen we één gemsbok, een paar springbokken en een reiger. We reden steeds verder, slingerend over de gravelroad. We zagen veel impala’s en springbokken langs de weg, maar ook een paar mooie vogels. Even later kwamen we aan bij waterhole Olifantsbad. Hier zagen we – uiteraard! – olifanten! Drie olifanten stonden te spelen met het water, te drinken en zichzelf nat te spetteren. Ook hier zagen we weer wat impala’s en kleine vogeltjes. Dit is Afrika! Zo gaaf om hier tussen de beesten te staan!

Onze laatste stop van vandaag was waterhole Aus. Op weg naar deze waterhole zagen we vooral veel olifantenpoep. Zullen hier olifanten zijn? Het antwoord kwam snel: ja! En ze stonden voor ons neus. Eentje blokkeerde de weg, terwijl de rest de bomen aan het platwalsen waren. Toen de auto voor ons tóch langs de olifant op de weg reed, rende de olifant er boos achteraan. Oei! Met deze beesten moet je écht geen ruzie krijgen! Uiteindelijk zagen we zo’n 7 olifanten, waarvan één heel kleintje. Wow!! Vanaf Aus zijn we dezelfde weg weer terug gereden, omdat de gate al bijna ging sluiten. In het licht hebben we onze tent op kunnen zetten en zijn we lekker gaan koken. Culinair deze keer: gegrilde paprika, gevuld met gehakt, groente en ananas, op een bedje van rijst. Heerlijk!

Later op de avond zijn we nog naar de waterhole van het camp gelopen. Deze is subtiel verlicht, zodat je de verlegen beesten kunt zien drinken. We zijn hier lekker op een bankje gaan zitten. In eerste instantie zagen we niets, behalve wat vogeltjes en een uil. Vervolgens kwamen er wat kleine beestjes wat drinken en uit het niets verscheen er een giraf. Deze giraf keek steeds maar om zich heen, op zoek naar gevaar. Dan deed hij weer een stap naar voren en bleef dan weer roerloos staan voor een paar minuten. Na ruim een uur was deze giraf nog steeds niet aan drinken toe gekomen… Sterker nog, hij ging erbij liggen… Toen we het koud kregen, zijn we terug gelopen naar ons camp en zijn we gaan opwarmen bij ons vuurtje. Heerlijk zo!

Terwijl Eveline terug liep naar de verlichte waterhole om te internetten, bleek dat er veel activiteit was gekomen. Drie olifanten, een neushoorn en een giraf. Ze rende terug om Gerben te halen en bij terugkomst waren het zelfs 13 olifanten! Hoe gaaf!!!!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

1 reactie(s) bij "Naar Etosha NP"

  • profile image comment

    Okaukuejo is toch wel mijn favoriete plekje, die waterhole is gewoon geweldig!

    Door WKerkhof • geplaatst op 2017-06-25 09:50:30

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.