Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Centraal Namibie
Namibië
Rencontheirway

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Zoals gezegd wat meer in de bewoonde wereld dus wat sneller opvolgende berichten. Gisteren zijn we de gehele dag met een boot de Okavango delta ingegaan. ‘s Ochtends om 0630 al aan boord samen met een Zwitsers stel en een Zuid-Afrikaan. Ze hadden ons gewaarschuwd om wat warms mee te nemen want het zou fris zijn. Aan boord waren ook dekens dus kwam wel goed. Richard gewoon in korte broek en slippertjes, Claudia alleen een truitje erbij. Zwitserse vrienden 5 lagen met kleren én de deken…. Watjes.
Het wordt een hele lange dag want we gaan 12 uur op pad, ontbijt en lunch gaan mee aan boord, toilet niet…
De tocht gaat door de Okavango delta een gebied dat bestaat uit eilandjes en rietvelden, heel veel rietvelden.
Onderweg zien we talloze verschillende vogels, dat is toch wel een ontdekking deze vakantie: vogels. Eigenlijk nooit zo bij stilgestaan de vorige vakanties maar deze keer hebben we een heel arsenaal aan vogels gefotografeerd. De mooiste misschien wel van een visarend die in een boom een vis zit op te peuzelen, de vis leeft nog want we zien z’n staart op en neer gaan.
Altijd weer leuk ook om met andere mensen een tijdje op te trekken en verhalen uit te wisselen. Het Zwitserse stel is ook pas in Canada geweest en levert herkenbare belevenissen op. De Zuid-Afrikaan is op zijn motor vanuit Kaapstad op vakantie en is van vaders kant Nederlander. Hij praat ook naast Afrikaans bijna foutloos Nederlands en kent klassiekers als “2 reebruine ogen…” (als we weer een stel bokjes zien).
We voegen ook nog een antilope toe aan onze verzameling, eentje die alleen in natte gebieden voorkomt. De red lechwe.
Als we de lunch ergens aanleggen gaat onze kapitein eerst van boord en loopt wat in de rondte terwijl hij lawaai maakt, om eventuele olifanten en ander wild weg te jagen zodat we rustig kunnen blijven zitten met eten.
Na de lunch gaan we weer een lekker stukje varen. We zien wat nijlpaarden en een krokodil snel het water in schieten.
Toch blijven olifanten iedere keer weer de grootste belevenis, dit zijn toch echt wel onze favorieten! Ook nu staan er een paar lekker relaxt te grazen midden in het water.
Het was voorspeld, het wordt een lange dag.. Zeker de terugweg, als we ongeveer 3 uur varen zonder noemenswaardige beesten meer te zien. We zijn dan ook blij als we weer aanleggen bij de lodge.
Lekker even douchen, alleen hebben we koud water, dat is na een volle dag in de zon wel erg rauw op je (schedel)dak.
Gisteren lekker gegeten in het restaurant dus dat doen we vanavond weer. Alleen deze keer krijgen we naast de menukaart nog een kaart met gerechten, deze is bijna net zo lang en bevat alle gerechten die we vandaag NIET hebben….. Weinig keus dus, maar vooruit.
Vanochtend op redelijk tijdstip opgestaan en de auto weer ingeruimd, op weg naar onze laatste campsite en onze laatste overnachting in Botswana.
Een mooie asfaltweg met af en toe een paar gaten erin. Niet zo’n lange afstand en we kunnen redelijk doorrijden. Totdat…
Er van links onverwachts een wrattenzwijn de weg opsprint, Claudia doet alles om m te ontwijken maar helaas… Het beestje heeft het niet overleefd. Dat hakt er wel even in zo’n aanrijding. Ontdaan rijden we rustig verder naar onze campsite.
Daar zitten we nu op een terras, drankje erbij, voor ons een waterhole met wat elanden ervoor dit verslag te tikken.
Donderdag was onze laatste nacht met de daktent in Botswana. De tent is ons echt wel goed bevallen. We zouden zo maar zelf een landrover defender willen hebben met daktent. Voor vakantie in Europa prima te doen ook. Dromen mag altijd dus we zijn al een beetje aan t Googlen geweest, prijzig hoor!
Laatste avondmaal in Botswana smaakte erg goed alleen de dag erna hebben we onze mening bij moeten stellen. In eerste instantie Richard die niet lekker werd en later op de dag ook Claudia. Als je dan 540 km moet rijden dan is dat geen pretje. Rond 1430 waren we in ons guesthouse; hetzelfde als in het begin en toen we terug moesten naar Windhoek voor de laissez-passer. We zijn direct ons bed in gedoken en zijn er vanochtend om 8 uur pas uitgekomen. Beetje opgeknapt, maar nog niet superfit.
Zometeen gaan we de auto leegruimen en de koffers pakken. Dan moeten we de auto nog wassen en stofzuigen, beetje netjes achterlaten. Voor 4 uur moeten we de auto ingeleverd hebben, we vliegen om 2010 en dan zijn we zondag in Frankfurt, waar Patrick en Miljuschka op ons wachten met de autosleutel, zodat we naar huis kunnen rijden.
Al met al een reis met pieken en dalen, maar de pieken blijven zeker de boventoon voeren. Het was met recht een groot Afrikaans avontuur.

Foto's

100e7.jpg
100e7.jpg
Rencontheirway
4fbd9.jpg
4fbd9.jpg
Rencontheirway