Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

met een Cessna over de Namib woestijn

Centraal Namibie
Namibië
Jeannette

met een Cessna over de Namib woestijn

We zijn in de Sossusvlei aangekomen. We slapen in het park in de enige lodge die binnen de omheining is, de Sossus dune lodge. We willen namelijk morgenochtend voor zonsopgang in de deadvlei zijn. De volgende ochtend vertrekken we om 4.30 uur in een busje met een klein groepje en een chauffeur die tevens gids is. Het is nog frisjes als we in de schemering naar de vlei lopen. We zijn met z'n drieen, de rest wil het schouwspel vanaf de big daddy aanschouwen. Een magisch gevoel overvalt me als de zon langzaam maar zeker over de rode zandduinen te voorschijn komt: hier heb ik jaren van gedroomd! Lange schaduwen ontstaan en er komt steeds meer licht in de pan. We blijven knippen en elk moment is het licht weer anders.
De derde persoon is een fanatiek fotograferende Belgische dame. Haar droom is dat ze graag over de vlei zou willen vliegen. Dit blijft in onze gedachten spelen. Na een fantastisch ontbijt tussen de zandduinen, compleet met tafellinnen, warme koffie en een eitje beslissen we dat we vanmiddag gaan vliegen over de vlei.
Bij het hotel net buiten het park boeken we onze vlucht voor 17.30 uur (avondlicht) van een uur lang over de duinen en naar de zee, voor omgerekend 115 euro pp. want het vliegtuigje is met 5 passagiers volgeboekt.
En wat een fantastische ervaring. Onze jonge Zuid Afrikaanse piloot is een goede ware stuntpiloot: hij vliegt met de duinen mee, we zien de verschillende vlei. De zee is een paar meter onder ons als we naast de hoge zandduinen vliegen die eindigen in zee. Op de terugweg zien we nog de magische cirkels in het landschap waar men niet van weet hoe ze zijn ontstaan. Dit was een once in a lifetime ervaring die ik niet had willen missen.
Foto's

6c47c.jpg
6c47c.jpg
Jeannette
782cb.jpg
782cb.jpg
Jeannette
05eea.jpg
05eea.jpg
Jeannette