Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

Centraal Namibie

Centraal Namibie
Namibië
Ingrover

Terug in Namibië

Eenmaal terug in Namibië zien we nog veel dieren in de laatste dagen!We verblijven in de Okapuka ranch.een mooie Lodge met veel grond waar ze ontzettend veel dieren hebben! Het restaurant heeft veel wild te bieden en ligt aan een waterplas waar in de avond altijd dieren komen,oa gnoes en zebra`s!
2 keer op een dag kun je een safari maken in een open 4WD,ze hebben erg veel dieren waaronder;Blesbokken,zwarte gnoes,witte neushoorns,sabelantilopen,giraffen,grootoorvossen,impala`s,springbokken,blauwe gnoes,heel veel vogelsoorten enz.enz.Wij hebben geluk en zien veel.een van de grote witte neushoorns tikt zelfs zachtjes met zijn hoorn tegen mijn been,zo dichtbij komen ze,ik hou mijn adem in en kruip verder de truckin.Dit helpt echter niets en het beest komt mee!uiteindelijk na wat gesnuffel loopt hij weg!

Bij de prijs van de lodge inbegrepen is leeuwen voederen.
Je wordt naar een muur gebracht met een gleuf erin en bankjes ervoor.Daarachter gooien ze vlees en er zitten 3 leeuwen
in.de 3 dagen voordat wij er waren zijn ze in de ochtend en de avond niet op komen dagen.Dat wordt spannend.
Maar al snel als we er zijn zijn er een leeuwin en een grote leeuw met volle manen te zien.Daarna komt er nog een vrouwtje bij.Dit is een prachtige ervaring.De leeuw eet echter niets,hij heeft alleen maar oog voor een van de dames!
en gaat haar achterna bij elke beweging!we kunnen toch wel zo`n 20 minuten blijven kijken hier en goede foto`s maken.

De volgende dag steken we de weg over naar de Dusternbrook guestfarm voor een wilcats toer! Je gaat per open 4x4 een omheinnig in en stopt bij een open plek.Hier wacht je af en opeens kwamen er 6 cheetah`s aan,helemaal geweldig.De gids komt met en grote bak rauw vlees en gooit de stukken de beesten springen en vechten om de stukken.Wij zitten echter net aan de verkeerde kant van de truck,als wij dit melden stapt hij uit komt de chauffeur aan onze kant wat vlees werpen.een mooi gezicht.De cheetah`s worden bijna altijd gezien maar de luipaard in de volgende omheining niet.Hij is erg verlegen en bij geluid of beweging komt hij niet!

De chauffeur rijdt onder een boom en bind een stuk rauw vlees aan een tak er gebeurd echter niets!we rijden telkens rondjes om te kijken wat er gebeurd als we weg zijn,niets!We mogen niet bewegen en niet praten.Uiteindelijk na zo`n 15 minuten wachten komt er opeens een luipaard uit het hoge gras lopen.Wat een prachtbeest.....
Hij komt zoooooo ontzettend dichtbij en kijkt ons allemaal aan.Dan springt hij de boom in en begint aan het vlees te scheuren.De camera blijven klikken!na een tijdje verlaat hij in 1 grote srpong de boom en komt op de truck af.De gids gooit een groot brok vlees en de luipaard vangt het,eenmaal in de bek loopt hij er heel trots mee weg.Wat en geweldige ervaring en wat een geluk hebben we deze reis toch gehad qua dieren.Ik ben nu spontaan alle ellende vergeten na deze ervaring en kan opgelucht terug naar huis.Het enige wat we nog niet hebben gezien is en Elandantilope!Dat zeggen we tegen de aardige barman en hij meld ons dat er om 18.00 eentje wordt gevoerd beneden bij de lodge.Daar mogen we op wachten en we mogen zelfs gratis gebruik maken van het zwembad tot die tijd!Nou de eland komt idd en we kunnen er heel dichtbij,hij is echter niet tam dus houdt ons angstvallig in de gaten! Dit was het einde van een toch nog geslaagde vakantie in Zuidelijk Afrika.Zo mooi dat ik er over denk om volgend jaar met de camper door zuid-Afrika te reizen.Ik heb meerdere landen overwogen maar kom toch bij Afrika uit vanwege het dieren spotten!