Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

Centraal Namibie

Centraal Namibie
Namibië
Ingrover

Sossusvlei en de kust

Toen eindelijk onze pechdag om was hoopten we dat het vanaf dan beter zou gaan.Bij Hammerstein bezochten we een luipaard,3 caracals en 5 cheetah`s.Dit was erg leuk,vooral omdat we 3 van de 5 cheetah`s mochten aaien!
Dat konden ze ons niet meer afnemen!ook liep er een 7 maanden oud springbokje rond,die er op een hele zielige manier was terechtgekomen. Er wordt in Namiibë veel gejaagd,zo ook daar,voor het avondeten!
Ze schieten op springbokken,maar alleen op mannetjes.Soms is het echter lastig te zien omdat vrouwtjes ook hoorns hebben.Ze hebber per ongeluk een vrouwtje geschoten en toen ze haar buik open sneden zagen ze dat ze zwanger was.De baby was al groot genoeg om te overleven en die hebben ze gehouden,haar naam is daisy en ze komt alleen bij de vrouw die haar grootbrengt! Op het moment dat ik bij de lodge aankwam,kwam ze direct op me afspringen,ik kon haar aanraken.Dit was volgens de vrouw zeer bijzonder!

De volgende ochtend stonden we zeer vroeg op om op tijd bij de Sossuvlei poort te zijn.Toen we aankwamen bij de parkeerplaats zagen we alle mensen met 4x4 naar de Sossusvlei worden gerenden.wij besloten om die 5 km gewoon te gaan lopen.We waren de enige en het was heerlijk rustig.Wel vermoeiend met je sandalen door het zachte zand.
de Death vlei was prachtig met al z`n kleuren en dode bomen,de Sossusvlei vond ik iets minder spectaculair.
Terug toch maar met 4x4.Daarna naar Dune 45 om hem te beklimmen,hetwas inmiddels tegen de middag dus aardig heet aan het worden.Onze voeten moesten we om de paar meter onder het zand boren vanwege de enorme hitte van het zand.
Toen we net halverwege waren kwam er een soort zandstorm over ons heen.Maar het uitzicht was gewedlgi!
De Sesriem Canyon hebben we halverwege verlaten vanwege de enorme hitte!Dat is geen doen met 40 graden!

De volgende dag zijn we naar Cape cross gegaan,waar honderduizenden kaapse pelsrobben zijn.Er waren al aardig wat kleintjes geboren.De geluiden,de geuren en de beelden die je daar ziet zijn overweldigend.Overnacht in Swakopmund.De volgende ochtend een boottocht in de Laguna van Walvisbaai!Helaas was er erg veel wind en zagen we niet veel,we konden de laguna niet in vanwege de wind.Daar kwam bij dat ik me niet lekker voelde.We hebben ook nog een township bezocht,dat was erg leuk.De kinderen komen meteen op je af en willen met je spelen en op de foto~de lokale hap met wormen heb ik maar even overgeslagen!.`s avonds lag ik met koorts in bed en ik bleef maar hoesten.Deze vakantie begon echt goed voor mij!