Gaza reisblogs

Modder in Macanetta

Renske was er (tot 20 sep 2009) Gepost op 01 okt 090 reacties

Zondagochtend vertrokken we met een groepje collega's naar Macanetta, een plaatsje en natuurgebied op een uur rijden van Maputo. Het was een mooie, zonnige dag en de tocht naar het plaatsje was leuk. We moesten met een pondje een rivier over om bij het restaurant te komen. Er was plek voor 6 auto's, maar alleen de eerste van onze groep kon mee. Het duurde een tijdje voordat de pond weer terug was en ondertussen waren we al een paar keer gebeld door de collega's die al aan de overkant waren: er scheen een groot modderbad te zijn aan de overkant waar alle auto's in vast kwamen te zitten, maar zij waren er al doorheen.
We kwamen aan de overkant aan en toen zagen we de schade: er stonden 3 grote auto's muurvast in de modder en mannen die tot hun middel in de modder stonden probeerden ze eruit te trekken... Gelukkig waren er 2 tractors in de buurt die een mooi zakcentje bijverdienen met het trekken van de auto's.
Na een half uur toegekeken te hebben keerde een van de twee auto's van ons om, omdat ze het niet aandurfden, maar wij bleven en gingen het proberen. De weg was inmiddels leeg, dus met een aanloopje en gaan! Halverwege werden we begeleid door twee jongens die ons voorliepen, zo konden we gelijk zien hoe diep het was (ze zakten in de modder tot boven hun knieen!).
Uiteindelijk kwamen we 2 uur later dan gepland aan op het strand en kregen als beloning een showtje van langs zwemmende walvissen. De vis, garnalen, inktvis en kip waren al besteld, dus we konden na een uurtje genieten van een heerlijk maal!
De terugweg was natuurlijk ook weer een kunst, maar we hadden het wederom gered! Kortom, een heerlijke dag vol avontuur!

Renske Positie 451 (712 p.) Lid sinds 28-01-2008 Foto's en tips: 164 Blogs: 8 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
modderman...
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Woehoe!! Nieuwe reizen!!!
0 1
Gepost op 25 maart
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Safari in Masai Mara
0 0
Gepost op 28 oktober
Kenia Masai Mara NP
Volgende stop: Kenia en weeshuis
0 0
Gepost op 27 oktober
Kenia Nairobi

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.