Mauritius

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mauritius image

Delicious Mauritius

Mauritius
Afrika
Travel4life

Delicious Mauritius

Zo noemen de ‘locals’ het mooie eiland Mauritius in de Indische Oceaan.
Een juweeltje om te bezoeken... Zelden ben ik op een plek geweest waar zoveel te zien en te doen is! Mauritius staat bekend als een honeymoon destination, met hagelwitte stranden, de azuurblauwe oceaan en luxe jachten. Wat minder bekend is het ook een drukbezochte kite-surf bestemming is, dat er bergketens zijn waarover je trekkings kan doen en dat het eiland een rijke culturele achtergrond heeft. Zo waren de Nederlanders de eersten die het eiland gekoloniseerd hebben in 1598 en de suikerplantages op hebben gezet. Ook mogen wij deze ontdekkingsreizigers bedanken voor de mooie naam; Mauritius stamt af van prins Maurits, zoon van Willem van Oranje. Helaas is er ten tijde van de kolonisatie ook de dodo uitgestorven, de beroemde loopvogel die symbool staat voor uitgestorven dieren. De dodo is ook het kenmerk van Mauritius geworden, je vindt hem werkelijk overal!

Een hoogtepunt van mijn reis was het zwemmen met wilde dolfijnen aan de westkust van het eiland, in groepen van 10-20 dolfijnen zwemmen zij tussen de boten en de bezoekers in de zee. Met een beetje geluk (dat ik had) zwom ik, terwijl zij mij links, rechts en onder mij inhaalden, nog op geen meter afstand. Het wildlife park is mooi om te zien en een fijne plek om te lunchen. Vooral de ‘Rando’, het tokkelen over de vallei en klimmen in de bergen is spannend. Je kan er leeuwen en cheeta’s aaien, of met ze gaan wandelen over het terrein, wat erg bijzonder is. Een hike naar de prachtige waterval is ook erg mooi. De ‘seven coloured earth’ waarvan je prachtige foto’s kunt vinden op het internet en brochures vond ik in het echt enigszins tegenvallen. Misschien lag het aan het weer die dag hoor, dus mocht je er in de buurt zijn zou ik vooral een kijkje gaan nemen. Port Louis, de hoofdstad, is een hectisch stadje, de markt die je er iedere dag vindt is een beleving op zich, met veel fruit en groente, specerijen en souvenirs.

Sommige gedeeltes van het eiland zijn enigszins onderontwikkeld, een schril contrast met de noordkust die helemaal is ingesteld op toerisme en resorts. Het noorden is perfect om op het strand te zitten, eten/drinken en veel te watersporten! Er zijn wat leuke winkeltjes te vinden. Mijn best tip is vooral om een auto te huren en het eilandje rond te rijden. Het is erg veilig en je kunt er haast niet verdwalen!

Souvenirtips: in Mauritius vind je veel handgemaakte souvenirs als houten beelden, fotoboeken, schilderijen, uiteraard veelal rijkelijk beschilderd met de dodo. Fijn om mee te nemen zijn de heerlijke inheemse kruiden, vaak ook erg leuk verpakt.

Mauritius vind je aan de Oostkant van Afrika, naast het grotere eiland Madagascar. Het is perfect voor een vakantie van zo’n twee weken. Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, maar je kan via Londen of Parijs vliegen. Parijs is sneller, maar via Londen is wat goedkoper. Natuurlijk kun je het bezoek combineren met een reis naar centraal Afrika, maar Mauritius is divers genoeg als op zichzelf staande bestemming.

Enjoy!

Foto's

fb136.jpg
fb136.jpg
Travel4life
fb136.jpg
fb136.jpg
Travel4life
94ff3.jpg
94ff3.jpg
Travel4life
601e3.jpg
601e3.jpg
Travel4life
94ff3.jpg
94ff3.jpg
Travel4life
601e3.jpg
601e3.jpg
Travel4life