Band d'Arguin NP Beste reistijd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Band d'Arguin NP

Het weer in Mauritanië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Mauritanië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Mauritanië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Mauritanië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Mauritanië:De beste reistijd voor Mauritanië is december t/m februari. Op een ietwat sneu regenseizoen in het zuiden na, tussen juli en oktober, hoef je een reis naar Mauritanië niet om de buien heen te plannen. Het zijn hier namelijk niet de stortbuien, maar de  smeltende hitte in de maanden juni t/m oktober die je wilt vermijden. En de smaak van zand in je mond tussen maart en mei, wanneer er regelmatig zandverstuivingen optreden. Blijft er dus over november t/m februari.