Marrakech

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Marrakech image

Marrakech

Marrakech
Marokko
Evaneekelen

Marokko, Ceuta tot Marrakech

13 juli 2010
Gisteren zijn we in één ruk doorgereden naar Algeciras, waar we een kilometer of 20 voor Algeciras voor het eerst onze tent hebben opgezet. We zijn vergeten om te klokken hoe lang we erover doen, maar vanochtend hebben we in een redelijk tempo de boel weer ingepakt, binnen een uur en een kwartier zaten we in de auto richting veerboot.
Wonder boven wonder hoefden we helemaal niet te wachten, om half 8 kwamen we in de haven aan, konden gelijk doorrijden de boot op en om 8 uur vertrokken we. Nog geen uur later waren we in Ceuta, waar de grensovergang naar Marokko een stuk relaxter ging dan die in Tanger, 5 jaar geleden. Helemaal waterdicht is de grens niet: in Ceuta zagen we, vlak voor de grens, een buslading mensen een geitenpaadje oplopen en diezelfde mensen zagen we, vlak na de grens, weer een geitenpaadje aflopen in Marokko.......
Via Tetouan en Fes zijn staan we nu vlakbij Azrou op een camping. Het reizen gaat hier meteen een stuk langzamer; veel vrachtverkeer wat tergend langzaam gaat en in tegenstelling tot de Golfjes TDI die in nederland razendsnel rijden, rijden diezelfde Golfjes hier permanent in de 2e versnelling. Geduld is dus een schone zaak hier!