Fez

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fez image

Fez

Fez
Marokko
Rencontheirway

Koningssteden met eigen auto

Onze tweede dag in Fes gaan we zelf op pad, lekker slenteren door de stad. Allerlei onmogelijke straatjes in, poorten door aan de hand van een kaart van de stad. Dat is toch wel een van de mooiste dingen van vakantie.
We komen langs het koninklijk paleis, de universiteit, tuinen, de Kasbah. De Kasbah is het enige waar we echt in mogen. Een hele lange straat met allerlei winkeltjes, wat een bedrijvigheid! In eerste instantie wandelen we lekker heuvelaf en dat betekent natuurlijk...... dat we ook weer naar boven moeten. In de hitte is dat nogal een opgave. Maar we slaan er ons doorheen. We lunchen in een klein tentje middenin de Kasbah, waar we couscous met groenten en kip eten en " sateetjes" van lamsgehakt en kalkoen.
Na het eten starten we langzaam weer op en struinen de rest van de middag lekker verder. De kaart is een hulpmiddel waar we niet helemaal mee overweg konden maar de ingebouwde GPS van Claudia werkt prima als richtinggever.
We hebben zo'n 10 kilometer gewandeld als we lekker op de binnenplaats van de riad neerploffen om wat uit te rusten. Kleine siësta voordat we een restaurantje zoeken voor het avondeten dan maar.
Heerlijk gegeten, Harira (Linzensoep) en salade vooraf, tagine en lamsgehakt.
Dag twee zit erop, morgen een dagje op pad met de auto.