Centraal Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mahery Rajoana - Fantastische 4WD verhuur

Centraal Madagaskar,
Madagaskar


We hebben lang getwijfeld of we wel of niet een 4WD met chauffeur zouden huren in Madagascar. Met de plaatselijke taxi brousse is natuurlijk een stukje avontuurlijker, maar uren wachten totdat deze vol is, daarna met dubbel zoveel mensen erin gepropt zitten over de hobbelige wegen van het land, daar zaten we toch niet heel erg op te wachten, want natuurlijk wil je zoveel mogelijk zien in een beperkte periode.
Daarom toch ervoor gekozen om een chauffeur te regelen en ik moet zeggen: een hele goede keuze!
Via een tip van een andere reisreporter van anderhalf jaar terug waren we uitgekomen bij Mahery Rajoana, die samen met zijn familie een klein bedrijfje runt. Ze hebben 10 4WD's in hun bezit en hiermee bieden ze fantastische service. We werden bij aankomst van het vliegveld gehaald, ondanks dat we pas de volgende dag met de auto zouden vertrekken. Tijdens de 15 dagen heeft Leo (de neef van Mahery) ons in een degelijke en goed onderhouden Toyota Landcruiser door Oost en Zuid Madagascar rondgereden en is hij zeer behulpzaam geweest. Overal kende hij wel een Engels sprekende gids en daarnaast was hij ook nog eens heel grappig en netjes. Ook toen mijn vriend 5 dagen ziek was door een parasiet heeft hij me geholpen in de apotheek en heeft hij me plekken laten zien die ik anders nooit had gezien, terwijl vriendlief in het hotel ziek lag te zijn.
Na een week strand in Anakao vlogen we weer terug van Tulear naar Tana en heeft Mahery ons weer opgehaald en ook de dag erna heeft hij ons nog naar het vliegveld gebracht toen we weer naar Nederland vlogen. En dit zat allemaal bij de prijs in. Echt super geregeld!
We betaalden €50 per dag excl. brandstof. Dit betaalden we on the spot. Als je met hem in contact wilt komen kan dat via email: maheryt@yahoo.fr . Voordat we überhaupt in Madagascar waren aangekomen dacht hij al goed mee over welke route te volgen en hoe het zo efficiënt mogelijk in te richten. Hij mailde altijd binnen een dag terug.
Echt zeer tevreden en een grote aanrader voor het geval je naar Madagascar gaat en een auto gaat huren.