Centraal Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Massif de Tsaranoro

Centraal Madagaskar,
Madagaskar


In Andringitra National Park kan je meerdere hikes doen, van 2 uur in de buurt van je accommodatie tot meerdaagse trekkings naar Pic Boby, de één na hoogste berg in Madagascar. Het laatste was het plan, maar door een parasiet was m'n vriend 5 dagen volledig out geweest, waardoor we uiteindelijk 4 uur hebben gewandeld rond Camp Catta, de plek waar we 2 nachten geslapen hebben.
Het Tsaranoro massief wordt ook wel het Yosemite van Afrika genoemd. De rotswanden zijn 800 meter hoog en klimmers vanuit de hele wereld komen hier om aan free climbing te doen. Je ziet het massief vanaf Camp Catta al liggen en wordt alleen maar mooier als je dichter in de buurt komt en de zon erop gaat schijnen. Als je helemaal voor de adrenaline kick gaat kan je ook gaan paragliden of basejumpen werd ons verteld.
Wij hebben uiteindelijk heerlijk bij een stroompje in het zonnetje gerelaxed en zijn daarna weer doorgelopen via de rijstvelden om uiteindelijk via een aantal dorpjes weer bij Camp Catta aan te komen. Was iets anders dan de verwachte 3 dagen hiken, maar het was minstens zo mooi!