Nairobi omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek weeshuis DECIP in Dagoretti

Nairobi omgeving,
Kenia


Net buiten Nairobi, in de richting van Karen, ligt het weeshuis DECIP. Het weeshuis is opgezet en wordt gerund door Felista, een Keniaanse vrouw, die zich volledig heeft gestort op het helpen van de kwetsbaarste kinderen van onze samenleving. Het gaat om een groep van ongeveer 50 kinderen tussen 0 en 17 jaar die er standaard zitten, maar het zijn er gedurende de dag meer, omdat ook kinderen uit de buurt die thuis geen eten kunnen krijgen overdag een maaltijd mee-eten. Enkele kinderen zijn positief en worden behandeld. Inmiddels krijgt het weeshuis (financiele en materiele) steun van verschillende organisaties en de Nederlanders Johan en Elly Bouhuys die in Karen wonen hebben zich ook over dit weeshuis ontfermd. Het weeshuis is in zeer slechte staat; er zijn geen meubels (bedden, bankjes, tafeltjes, etc), er is geen stromend water en geen electriciteit.
Er komt nu hopelijk eindelijk verandering in de slechte situatie, want er is een nieuw stuk grond gekocht, waar inmiddels een put is geslagen, er is electricitiet en er is een moestuintje. Vanaf volgende week gaat er als het goed is gebouwd worden! Maar er is nog steeds veel te weinig geld om de kinderen een veilig, gezonde en gezellige jeugd te bieden... De kinderen vinden het fantastisch als er bezoekers langskomen, vooral op zaterdag is het echt de moeite waard, want dan wordt er muziek gemaakt, gezongen, gedanst en gevoetbald!
Laat het me weten als je interesse hebt om langs te komen of geld of spullen wilt doneren, dan kan ik meer informatie geven! Ik werk als vrijwilliger tot kerst bij het weeshuis en zal dus helpen bij de her-oprichting en proberen het de kinderen wat aangenamer te maken! Het zijn hele lieve, vrolijke kinderen die het recht moet hebben om kind te zijn!
Meer info op www.deceip.org