Masai Mara NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aanrader overnachten in Nyumbu Camp

Masai Mara NP,
Kenia


Het camp bestaat uit 16 tented-lodges. Het is er heerlijk rustig en het zijn mooie tenten, met douche en toilet. Het is een niet omheind kamp en wordt 24 uur per dag bewaakt. Je wordt naar je tent begeleid na het eten.
Bij het runnen van het kamp wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Het water wordt opgepompt vanuit een bron (wordt ook gebruikt door de bevolking, waardoor de bevolking ook voordeel heeft). Elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen en gas.
Het opladen van batterijen kan daarom alleen bij het restaurant gedeelte. In de tent heb je alleen lichtknopjes van solar lampen. In de tent hangt een fluitje, wanneer er problemen zijn probeer je met de zaklamp de wachters te waarschuwen en anders blaas je op het fluitje dat in de tent hangt!

Maar bovenal is het personeel ontzettend vriendelijk. Ze zijn oprecht bij je betrokken. Een verschil bij grote hotels tented-lodges waar het Karibu er zeker vriendelijk uitkomt, maar ook wel plichtmatig.

Na het eten trakteerden de bewakers en bedienden ons op een traditioneel welkom d.m.v. een drie tal Masai dansen. Ze probeerden allemaal om het hoogste te springen.
Vervolgens mochten we samen met de wachters rond het kampvuur zitten en konden we onze cultuurgebruiken uitwisselen. Heel bijzonder midden in de bush onder een prachtige sterrenhemel.

http://www.maasaimara-nyumbu.com/