Lake Nakuru

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hyena cubs - Nakuru Lake

Lake Nakuru,
Kenia


Tijdens een game drive waarbji we eigenlijk bar weinig te zien kregen, het was namelijk zwaar bewolkt en regenachtig, hadden we een tijd bij een gazelle staan kijken. Deze gazelle leek zich steeds te verstoppen voor "iets", maar het niets kwam maar niet te voorschijn. Uiteindelijk zijn we verder gereden en kwam we op een open plek in het bos.

Plotseling zagen we een 7/8-tal Hyena pups bij hun hol. Vader en moeder waren in geen velden of wegen te zien, de wat oudere pups waren super allert, een van de grotere pups kwam zelfs onze richting op lopen om ons te bekijken. Precies opdat moment kwamen vanuit het bos een groep giraffen statig aanlopen, meteen richtte de aandacht van alle hyena's zich op hen. Maar ook de giraffen waren heel allert, het was duidelijk te zien dat ze zenuwachtig waren ondanks dat er geen volwassen hyenas te bekennen waren.

We zijn geruime tijd op deze plek gebleven, om deze dieren te observeren, maar toen het langszaam donker begon te worden moesten we terug racen naar de lodge, we hadden graag nog wat langer willen blijven, maar we hadden een deadline te halen vanwege de strikte regels die er in het nationale park gelden.