Amboseli NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Satao Elerai Camp, bijzonder mooie accommodatie

Amboseli NP,
Kenia


In Amboseli NP verbleven wij in Satao Elerai Camp. In dit zeer kleinschalige kamp hadden we een luxe tent met uitzicht op de Kilimanjaro. Het was de eerste keer tijdens onze safari dat we verbleven in een kamp zonder hekken, gewoon middenin de natuur, Dit gaf al een heel bijzonder en ook een beetje een spannend gevoel.
Na zonsondergang wilden we eten in het restaurant. Omdat het al donker was en er toch altijd een kleine kans was op wild in het kamp, moesten we knipperen met ons buitenlicht. Een Masai krijger inclusief speer kwam ons halen om ons naar het restaurant te begeleiden. Hoe bijzonder is dat??
We kregen vervolgens van onze gids de tip om extra vroeg op te staan, zodat we bij zonsopkomst de Kilimanjaro met een beetje geluk konden zien. En ja hoor, vanuit onze tent zagen we een bijna wolkeloze lucht en een prachtige Kilimanjaro met sneeuwtoppen en al!! Daarna heerlijk ontbeten al kijkende naar een olifant die even een slokje kwam drinken uit de in de buurt liggende poel. Wat een ervaring was het om hier te verblijven. Een aanrader voor iedereen!!