Cidade Velha tijdsverschil

Wat is het tijdsverschil met Cidade Velha? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Cidade Velha zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.

Informatie over Cidade Velha

Beste foto's & tips van Cidade Velha

'561733' door sidonius '561733' door sidonius

KaapverdiëCidade Velha

KaapverdiëCidade Velha

Cidade Velha, oude...

sidonius

Cidade Velha is een 500 jaar oude binnenstad op het eiland Santiago. Het staat op de Unesco erfgoedlijst vanwege het historische karakter ervan. Het centrum is klein, maar mooi en kleurrijk, zoals op de foto is te zien. Dit is één van de huizen aan het centrale plein. Kinderen spelen overal. Het stadje is rijk aan koloniale monumenten en ruines, en op de weg er naar toe, vanaf huidige hoofdstad Praia, kun je een oud verdedigingsfort te bezoeken (Fort Real do Sao Filipe). Cidade Velha was de eerste Europese koloniale setting in de tropen. Vasco da Gama en Christoffel Columbus deden het plaatsje aan op hun ontdekkingsreizen. Bijzonder om daar dan anno 2017 rond te lopen.

'566770' door sidonius '566770' door sidonius

KaapverdiëCidade Velha

KaapverdiëCidade Velha

Cidade Velha, oude...

sidonius

Cidade Velha is de naam die de lokale bevolking geeft aan de oude hoofdstad van Cabo Verde (Kaapverdië). Het ligt 30 kilometer ten westen van de huidige hoofdstad Praia op het eiland Santiago. Cidade Velha is een bezoek waard. Vooral het oude centrum is leuk, met kleurrijke huizen, een mooi plein met een paar goede restaurantjes en terrassen en een ruïne van de Sé Catedral, de voormalige kathedraal. Op de foto een meisje voor haar huis aan het centrale plein.

'1109296' door corriedewinter '1109296' door corriedewinter

KaapverdiëCidade Velha

KaapverdiëCidade Velha

Cidade Velha, sinds..

corriedewinter

We trekken rond op het eiland Santiago, waar ook de eerste nederzetting werd gebouwd door de Portugezen, al in 1462. De plaats, die je hier vanaf het Portugese fort ziet, kreeg de naam Ribeira Grande vanwege de rivier die door de vallei naar de zee liep. Fruit- en palmbomen werden geplant aan de oevers. De vallei werd een groene oase en belangrijke handelsstad vanwege de landbouwproductie. Helaas heeft het stadje een zwarte geschiedenis, want er ontstond een bloeiende handel in slaven uit West-Afrika. Ze werden ingezet als werkkracht en dienden als handelswaar voor de Nieuwe Wereld. Op het oude pleintje aan de baai vind je nog de martelpaal “Pelorinho”. Indrukwekkend. In de “Rua Banana”, een straatje dat krom loopt als een banaan, vind je oude huisjes uit de koloniale tijd en de kathedraal waar Christoffel Columbus zijn laatste kaarsje aanstak voordat hij vertrok naar Amerika Foto even vergroten). Laat alles eens rustig bezinken in een cafeetje aan de kleine baai met mini-zandstrandje en je hebt een topdag!

Laat kaart zien