Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Berglandschap

Tigray,
Ethiopië


Deze foto is genomen in het noorden van Ethiopië in het Tigray gebied. We waren onderweg van Aksum naar Lalibela en zagen dit landschap in de buurt van het plaatsje Sekota. Ik heb al een aantal keren geschreven dat dit een prachtige route is door een bergachtig gebied. Deze foto laat zien hoe de weg loopt en dat het een afwisseling is tussen bergen en dalen. In de dalen is altijd een beekje of rivier te vinden met begroeiing. De bergen zijn over het algemeen erg steenachtig. Het was al aan het eind van de middag en er dreigde een bui te vallen.
Er waordt in dit gebied wel landbouw bedreven, maar het is over het algemeen een karig bestaan. De Tigray zijn erg hard werkende mensen, maar de bodem is over het algemeen vrij rotsachtig en de gebruikte technieken zijn heel ouderwets.
We zijn tijdens de rit vaak gestopt om van het prachtige landschap te genieten. Vaak komen er dan wel ergens mensen vandaan die je komen bekijken. Ze zijn dan zeer vriendelijk, maar spreken geen Engels. Dus echt contact is lastig. Fotograferen is geen probleem.