Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Boos ?

Tigray,
Ethiopië


Deze foto is genomen in het noorden van Ethiopië. We hebben de weg van Aksem naar Lalibela met de auto afgelegd. Je hebt dan verschillende mogelijkheden. Wij hebben de route Aksem, Abiy Adi, Finarwa, Sekota, Lalibela gevolgd. Het was een prachtige route door het land van de Tigray bevolking. Deze bevolkingsgroep leidt een hard bestaan dat voornamelijk op landbouw is gebaseerd. De mensen die je tegenkomt zijn over het algemeen vrij terughoudend, erg verlegen en niet gewend aan toeristen. Het landschap is prachtig en op veel plaatsen kom je niemand tegen. In het landschap zie je wel oude tanks liggen die nog stammen uit de burgeroorlog.
Als we stopten vroegen we de mensen via gebarentaal of ze op de foto wilden. Af en toe niet, maar gelukkig na enige aarzeling meestal wel. Hierbij werd er in deze streek nooit om geld gevraagd.
De vrouw op de foto behoort tot de Tigry. Ze heeft ook de kenmerkende tigray tatoeages. Ze keek boos en bleef boos kijken, ondanks dat ze na enige aarzeling wel op de fotowilde. Ze wachtte geduldig tot ik klaar was , keek nog steeds boos, bekeek het resultaat, bleef nog steeds boos kijken en vervolgde haar weg.