Oromiya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wenney Lodge aan Lake Langano in midden Ethiopië

Oromiya,
Ethiopië


Oud en nieuw daar doen ze niet aan in Ethiopië. Ook niet in de Wenney Lodge aan Lake Langano. Desondanks hebben we hier een hele leuke overnachting gehad. De Wenney Lodge is een jaar of zes oud en toont al vervallen, maar de omgeving is prachtig.
De bungalows zijn ruim, leuk ingericht en liggen nagenoeg helemaal vrij van elkaar in een bosachtige omgeving. Enige nadeel is dat er alleen koud water is.
Het restaurant gedeelte is ruim, Afrikaans ingericht en ligt mooi aan het meer met veel begroeiing. Het eten was prima toen wij er waren en niet duur.
Bij het meer is een heel klein strandje. Je kan er zwemmen, maar er zitten wel nijlpaarden in de buurt. Als je wil kan je met plaatselijke vissers het meer op.
Op het terrein van de lodge zitten heel veel vogels, waaronder veel watervogels aan het meer, maar ook ijsvogels, bijeneters, honingzuigers, wevers, klapeksters, enz. Daarnaast zitten er colobusapen en bosbokjes op het terrein.
De weg naar de lodge is slecht, maar wel leuk. Van de grote weg is het ongeveer 15 kilometer, maar je bent wel minimaal een half uur bezig.
Wij betaalden voor een nacht 750 birr, ongeveer € 35,--, voor een kamer. Hoewel niet echt luxe een prima prijs voor deze leuke locatie en bungalows met mooie ligging.

zie ook
www.wenneyecolodge.com