Omovallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vreemde lifter

Omovallei,
Ethiopië


Helemaal in het zuidwesten van Ethiopië vind je diverse primitieve stammen. De bekendste stam is wellicht de Mursistam. Deze stam hebben we bezocht vanuit Jinka. De Mursi wonen wat afgezonderd van de andere stammen in het Mago NP. De meeste andere stammen blijven namelijk uit de buurt van de Mursi. Ze zijn namelijk berucht vanwege hun agressie. In of in de buurt van Jinka zie je verder nog Tsumai en Banna.
De overige stammen op de oostoever van de Omorivier (Kara, HAmer, Nyangotom, Dassanech, Erbore) kan je het beste bezoeken vanuit Turmi. Je hebt hier de keus uit kamperen, wat goedkopere hotels en de mooie Buska Lodge.
Op een morgen reden we vanuit Turmi richting de grens met Kenia om de Dassanechstam te bezoeken toen we dit opvallende duo zagen. De kori bustard of koritrap is een hele grote kalkoenachtige vogel. Volgens zeggen de zwaarst vliegende vogel van Afrika. Deze vogel struint de savanne af op zoek naar grote insecten, hagedissen, zaden en fruit.
Op de foto heeft deze gigant een karmijnrode bijeneter op zijn rug zitten.Deze vogel is inclusief lange staart ongeveer 38 cm. De bijeneter hoopt dat de kori trap kleine insecten) opjaagt en vangt die dan.