Omovallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mursi jongedame

Omovallei,
Ethiopië


Deze foto is gemaakt tijdens een bezoek aan de Mursi stam. Deze stam woont in het zuiden van Ethiopië in het Mago NP. Dit park ligt ten oosten van de Omorivier.

We hebben overnacht in het plaatsje Jinka in het Jinka resort. Jinka is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Mursi. De Mursi wonen in het MAgo NP vrij geïsoleerd. Je hebt er ongeveer 2 uur (70 kilometer) voor nodig om er naar toe te gaan. De rit is niet erg opwindend. Het bezoek aan de stam wel vonden wij. De Mursi staan bekend om hun agrressiviteit en je voelt dat dat ergens niet al te ver onder de oppervlakte smeult. Deze beruchte agressiviteit is waarschijnlijk de reden dat andere stammen de Mursi uit de weg gaan en dat er geen andere stammen dicht in de buurt van de Mursi wonen. Vanuit Jinka bezoek je dan eigenlijk ook alleen maar de Mursi stam en twee overnachtingen in Jinka is dan ook genoeg.

Ons bezoek aan de Mursi stam verliep opvallend gemoedelijk en zonder incidenten. We zijn in 4 dorpen/ nederzettingen geweest en hebben geen problemen gehad. Al met al een bijzondere ontmoeting.