Omovallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hamerharem

Omovallei,
Ethiopië


Eerste kerstdag 2010 in het zuiden van Ethiopië stond geheel in het teken van de Hamerstam. Achtereenvolgens hadden we een bezoek aan een hamernederzetting, de markt in Dimeka en tenslotte een bull jumping.
Na ons ontbijt in de Buska Lodge werden we opgehaald door onze chauffeur en de plaatselijke gids George. George is zelf een lid van de hamerstam enwist een nederzetting die zelden door toeristen wordt bezocht.
Daar aangekomen bleek het een nederzetting te zijn van vijf hutten. Het bleek dat er één man woonde met drie vrouwen waar hij mee getrouwd was en met een vrouw van zijn overleden broer.
De vrouwen zaten rustig te keuvelen en keken af en toe naar de toeristen. Ze hadden helemaal niet door dat ik hen fotografeerde, alleen de middelste vrouw keek op het laatste moment op. Aan de grote knop aan haar halsband kan je zien dat ze de eerste vrouw van haar echtgenoot is. De vrouw links is de derde vrouw en de vrouw rechts is een vrouw van de overleden broer. Deze laatste was duidelijk ouder dan de andere vrouwen. Vrouw nummer twee waren we aan het fotograferen. Een heel harem met veel kinderen dus voor de Hamerman.