Lalibela

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Goed restaurant in Lalibela - noord Ethiopië

Lalibela,
Ethiopië


In Lalibela heb je verschillende hotels. Wij zaten in het Lal hotel. Een beter (en wat duurder) hotel is het Mountain View hotel, maar dat was helaas vol. We hebben niet in één van deze of in een ander hotel gegeten, omdat volgens onze gids het beste restaurant van Lalibela de "Seven Olives" is. Je kan hier terecht voor zowel de lunch als voor het diner.

Het Seven Olives restaurant ligt aan de "kinderkopjesweg" die door Lalibela loopt. Als je van beneden naar boven rijdt kom je eerst langs de kerken en een stuk verder (redelijk hoog) kom je bij een heel kleine "rotonde". Rechts aan deze rotonde ligt de ingang met parkeerplaats van het restaurant. Ze hebben er ook redelijke kamers, maar die zijn erg basic.
Het eten was er echt heerlijk. Zeker één van de beste eetplaatsen, die we in Ethiopië gehad hebben.
Ze hebben vaak verse vis (wordt ingevlogen), de salades zijn heerlijk, vers sap en de koffie (die op traditionele Ethiopische wijze gezet wordt) is heerlijk en wordt met veel ceremonie gezet en gebracht.

Oh ja, voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor € 5 a € 10,- kom je helemaal voldaan naar buiten en dan heb je nog een lekker biertje op ook.