Bahar Dar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koffie bij waterval

Bahar Dar,
Ethiopië


Ethiopië is de bakermat van de koffie. Het land is nog steeds een belangrijke koffieproducent en levert vooral kwaliteitskoffie. Overal in het land zie je koffie en hij is echt heerlijk. Echt een aanrader om bij koffietentjes onderweg of in restaurants een kopje te nemen.
Van het koffiezeteen wordt vooral in restaurant soms een hele ceremonie gemaakt, waarbij de koffie ter plaatse wordt gebrand. Dit hebben we bijvoorbeeld gezien in restaurant de 3 olives in Lalibela. (ziie eerdere tip).
Deze foto is gemaat bij de watervallen van de Blauwe Nijl. Deze watervallen liggen ongeveer 40 kilometer buiten Bahir Dar. Hoewel de watervallen minder imposant zijn door de aanleg van een dam zijn ze nog steeds indrukwekkend. Het is ook een mooi gebied om een wandeling te maken, want de omgeving is prachtig en de mensen zijn heel vriendelijk.
Dus als je trek hebt in een lekker bakkie koffie dan is dat in Ethiopië geen enkel probleem. Voor de prijs hoef je het niet te laten. 4 kopjes koffie inclusief foot was 10 birr (50 eurocent).