Amhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leve het wereld wijde web!

Amhara,
Ethiopië


Als je ergens goed mensen kunt fotograferen, dan is het wel in Ethiopië. Vooral in het noorden vind je veel gewillige fotomodellen die dolgraag op de foto willen. Vroeger stuurde ik de afdrukken van de foto's op via de post of gaf ze mee aan iemand die toevallig naar het desbetreffende land ging, maar tegenwoordig hebben we het wereld wijde web. Het ideale medium om snel een foto op de goede plek te krijgen.

Dit is Elisabeth uit Debark, één van de armste stadjes waar ik in Ethiopië ben geweest. Haar oom heeft een computer en via hem heeft ze deze foto gekregen, maar daar bleef het niet bij. Elisabeth vroeg me of ze in het Engels mocht corresponderen, zodat ze haar schoolvaardigheden kon verbeteren en sindsdien hebben we eens in de twee weken mailcontact. Voor haar fijn om te oefenen en ik vind het leuk om haar te helpen, ook al is het dan op afstand.

Of het contact stand houdt, dat zal de toekomst leren, maar zolang ze nog op school zit, heb ik daar wel vertrouwen in. Waar een foto niet allemaal toe kan leiden....