Amhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Boer

Amhara,
Ethiopië


Deze foto is genomen in het noorden van Ethiopië onderweg van Gondar naar het Simien gebergte. In Gondar hadden we de bekende kastelen bezocht en de Debre Birnhan Selassie kerk. Beide op zich een bezoek meer dan waard. In het Simien gebergte hoopten we de gelada bavianen te ontmoeten. Overigens dat lukte boven verwachting en was een schitterende ervaring.
De afstand van Gondar naar Debark aan de voet van het Simien gebergte is ongeveer 100 kilometer. Je rijdt door een prachtig berglandschap, waarbij je om de paar kilometer wel wilt stoppen, dus trek wel de nodige tijd uit voor deze rit.

Eén van de stops die wij maakten was bij een boer, die samen met zijn zoon aan het dorsen was. Dit gebeurde met behulp van enkele koeien die steeds rondjes liepen. De zoon zorgde er voor dat de koeien in beweging bleven. Ondertussen goeide de boer de halmen steeds omhoog in de wind om het kaf van het koren te scheiden. Best nog primitief.

De boer vond het wel leuk om een praatje te maken met onze gids en ondertussen op de foto te gaan. Hij vond het prachtig om zichzelf terug te zien op het schermpje.