Cairo reisblogs

Hoe donkere wolken mijn voorpret vertroebelden

Yves bereidt zich voor Gepost op 29 jan 118 reacties

Dit had het weekend moeten zijn waarin ik met een blije lach op mijn gezicht de laatste inkopen deed en setjes kleren klaarlegde. In plaats daarvan struin ik met een bezorgd gezicht het internet af en doe de ene verontrustende ontdekking na de andere. De prognoses omtrent onze reis zijn de afgelopen vier dagen telkens bijgesteld, en steeds somberder geworden.
Terwijl ik dit schrijf zit ik in de wachtstand bij de KLM-helpdesk, want zoals het er nu naar uitziet gaat zelfs onze vlucht niet door. Wie had dit kunnen denken toen we een half jaar geleden tickets naar Cairo boekten?!
Met een druk op de knop bevestigden we onze boeking en daarmee de vervulling van een jeugddroom: rondreizen door Egypte, eindelijk de piramides en de sfinxen zien en de vele mooie tempels, genietend van het zomerweer in hartje winter – het was een dream come true. De laatste weken hebben we dan ook keihard gewerkt met het oog op deze vakantie, alle drukte getrotseerd. Een heel naslagwerk over het oude Egypte heb ik doorgenomen, om goed beslagen ten ijs te komen bij al die oude cultuurschatten die ik zo fascinerend vind.
En dan ontstaan er een week van tevoren rellen…
Ik besef dat de mensen daar niet voor niets de straat opgaan, dat ze er hun redenen voor hebben. Ik kan dan ook niet boos op ze zijn, maar toch. Het is een gevoel van machteloosheid dat me steeds meer en meer bekruipt, frustratie dat ik me in plaats van reisvoorbereidingen met reisannuleringen en -omboekingen bezig moet houden.
Er ontstaan steeds nieuwe dilemma’s: wel of niet het hotel in Cairo omboeken? (Wel; want het hotel ligt pal aan hét plein.) Wel of niet Cairo overslaan? (Misschien; deze is moeilijk, want de piramides dan?!) En nu: wel of niet überhaupt Egypte? Van dit laatste dilemma word ik echt verdrietig, want ik wil zó graag en leef er al maanden naartoe! Enerzijds wil ik daarom hoe dan ook mijn weg vinden richting het land van de farao’s. Anderzijds wil ik mij niet tegen beter weten in in een brandhaard storten. En dus probeer ik telkens opnieuw de risico’s af te wegen, zit ik daarvoor uren op het internet...
Nooit heb ik moeten denken aan een georganiseerde rondreis. Nu zijn er echter momenten dat ik wens me te kunnen verschuilen onder de paraplu van een reisagent die zegt wat veilig is en wat niet. O wat is dit vermoeiend!
KLM heeft inmiddels laten weten dat de vlucht met bijna een dag vertraging gaat om de avondklok aldaar te omzeilen. We kunnen er dus in ieder geval komen – hoogstwaarschijnlijk tenminste. Zekerheden over vertrek geven ze niet, “want dit gaat met de minuut”. We kunnen ook nog omboeken naar een andere bestemming.
Ben inmiddels een beetje murw geslagen… Eerst dus maar eens een pauze.
En dan maar hopen op eind goed al goed.

Yves Positie 36669 (0 p.) Lid sinds 20-06-2010 Foto's en tips: 255 Blogs: 17 Fans: 4
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het land van de leuke mensen
4 17
Gepost op 11 oktober
Indonesië Soerabaja
Bankje
0 8
Gepost op 21 januari
Mexico Merida
Cultuuranalyse in een notendop: de dierentuin!
0 7
Gepost op 12 juni
Indonesië Soerabaja

Reacties bij deze blog

vivelafem

Door: vivelafem • Geplaatst op

Hoi Yves,
Oh wat naar voor je dat dit net nu moet gebeuren, net nu jij eindelijk je droomreis in vervulling zag gaan!! Ik hoop voor je dat je alsnog kan gaan, maar loop geen onnodige risico, want zoals hieronder al gezegd is, die piramides lopen niet weg. Je eigen veiligheid is belangrijker!!
Ik heb me ook al eens zo verheugd op een reis naar toen, vlak voor we gingen, de vliegmaatschappij falliet Brazilie ging. Dat was zo'n grote teleurstelling. Uiteindelijk zijn we bijna een jaar later gegaan toen en hebben toch nog een fantastische reis gehad.
Ben benieuwd of je er toch nog bent gekomen of een andere reisbestemming heb uitgezocht.
Heel veel succes ermee en ondanks alles: geniet!!
Groetjes, Femke

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Het blijft idd onzeker, zeker nu toeristen juist worden teruggehaald. Succes!

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Na al je voorbereidingen is dit wel een enorme domper voor jullie! De opstand lijkt zich vooral in Caïro te concentreren dus misschien kun je een ander hotel zoeken buiten het centrum.....het blijft een lastig dilemma. Zoals anderen ook al zeggen: hier lijkt het meestal veel erger door de TV beelden dan wanneer je er werkelijk bent en de brandhaard vermijdt. Maar je wilt ook geen risico lopen. Sterkte met jullie keuze en bedenk dat dit wel een gunstige ontwikkeling voor de Egyptische bevolking is! De piramides blijven nog wel even staan.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ken het gevoel. Het is inderdaad een klein gebied waar rellen zijn en men laat ook het ergste zien op tv. Wij zagen destijds de vreselijkste beelden van een demonstratie in Fes (Marokko) op tv en toen we daar aankwamen, was er niets aan de hand. Maar, zoek het inderdaad niet op. Sterkte!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Lijkt me heel erg als het niet doorgaat maar als de veiligheid in drang komt zou ik het niet doen.De kans is groot dat je er weinig of geen last van hebt en ga het niet opzoeken.Sterkte ermee!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.