Dzanga-Shanga reservaat beste reistijd

Het weer in de Dzanga-Shanga reservaat

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Dzanga-Shanga reservaat te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Dzanga-Shanga reservaat? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor de Dzanga-Shanga reservaat

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Dzanga-Shanga reservaat:De beste reistijd voor de Dzanga-Shanga reservaat is december en januari. Het regenseizoen, van mei tot november, betekent in de CAR veel overstromingen, malaria en gesloten wegen. Wil je niet met je 4x4 ergens in the bush stranden, kies dan voor de drogere maanden december en januari. In februari t/m april is het ook droog, maar dan is de hitte enorm. Voor de CAR geldt een negatief reisadvies (najaar 2009).


Reisadvies Dzanga-Shanga reservaat: is de Dzanga-Shanga reservaat veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
29 maart Barthelemy Boganda Dag, 30 juni Nationale Gebedsdag, 13 augustus Onafhankelijkheidsdag, 1 december Nationale Volksdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Dzanga-Shanga reservaat

Laat kaart zien