Burkina Faso stekker
Burkina Faso – welke stekker heb je nodig?
Ga je op reis naar Burkina Faso, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Burkina Faso gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.


Informatie over Burkina Faso
Carrying heavy loads
Hoe ze het presteren weet ik niet, maar ik heb steeds erg veel bewondering voor de vrouwen die zulke pakken op hun hoofd kunnen dragen.
Burkina Faso • Centraal Burkina Faso
Burkina Faso • Centraal Burkina Faso
Jong aan het werk
In de dorpjes op het platteland van Burkina Faso levert iedereen een bijdrage om het harde bestaan te trotseren. Kinderen worden al in een vroeg stadium ingeschakeld om het huishouden draaiende te houden. Dit meisje was hout aan het sprokkelen
Burkina Faso • Oost Burkina Faso
Burkina Faso • Oost Burkina Faso
De moskee
Bani is een dorp in het noordoosten van Burkina Faso. Het staat bekend om zijn zeven lemen moskeeën. Het verhaal achter deze bijzondere bouwwerken is minstens zo interessant. In 1979 hoorde imam El Hadj Mohammed in een droom de stem van Allah. Allah vroeg hem een moskee te bouwen. Zonder enige architectonische of bouwkundige kennis ging El Hadj met hulp van alle dorpsbewoners aan de slag. Nadat deze centrale moskee klaar was, bouwde hij nog zes andere moskeeën op de omringende heuvels. De zes, kleinere moskeeën op de heuvels zijn alle gericht op de centrale moskee in het dorp. Iets wat tegen alle islamitische bouwregels ingaat: de moskeeën zijn niet gericht op Mekka. Dat heeft El Hadj destijds in grote problemen gebracht. Hoewel de moskeeën dus nog geen veertig jaar oud zijn, verkeren ze in een slechte staat van onderhoud. Toch stellen de dorpsbewoners alles in het werk de moskeeën te behouden. Met wat donaties van incidenteel passerende toeristen hopen ze hun 'culturele erfgoed' in stand te houden. Er worden geen diensten meer gehouden in de moskeeën. De zoon van El Hadj is nu de imam. Hij leidt je graag persoonlijk rond door het levenswerk van zijn vader.