de l’Arly NP beste reistijd

Het weer in de l’Arly NP

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de l’Arly NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de l’Arly NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor de l’Arly NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de l’Arly NP:De beste reistijd voor de l’Arly NP is september en oktober. Heb je last van stofallergieën, dan is het verstandig om de l’Arly NP vóór december te verlaten. Met de komst van de Harmattanwind verandert het land tot februari in één grote zandbak. In juli en augustus word je met het andere uiterste geconfronteerd: de regen valt na een tijd van heftige warmte met bakken uit de hemel. Van april tot mei loopt de temperatuur op tot tegen de 40°C.


Reisadvies de l’Arly NP: is de l’Arly NP veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
3 januari Volksopstand, 8 mei Dag van de Overwinning, 4 augustus Dag van de Revolutie, 11 december Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over de l’Arly NP

Laat kaart zien